Μετά την οικειοθελή παραίτησή του από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας, ο Αμφιλόχιος Τσούκος εξελέγη Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας.
Θυμίζουμε πως πρόσφατα, ο τέως Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος Τσούκος, είχε δηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί, είναι λόγοι υγείας, καθώς δεν του επιτρέπουν να κάνει μακρινά ταξίδια και να συνεχίσει το ιεραποστολικό του έργο στη Νέα Ζηλανδία.
Οι συμβουλές των γιατρών ήταν να αποφύγει τα μακρινά ταξίδια με αεροπλάνο που δημιουργούν πρόβλημα στους πνεύμονες του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα παραμείνει στη Νέα Ζηλανδία, καθώς οι εκεί αποστάσεις είναι μεγάλες και καλύπτονται με αεροπλάνο.
Εντωμεταξύ νέο ποιμενάρχη έχει από χτες η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέλεξε για νέο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας τον Αρχιμ. Μύρων Κτιστάκη.
Ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδρίας Μύρων, είναι Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ενώ φοιτά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 2012.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ