Ο ιδρυτής της εφημερίδας, Βασίλης Δ. Αθανασίου, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1942. Είναι διδάκτωρ Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών επιστημών.

Εκδότης – Ιδιοκτήτης – Διευθυντής της εφημερίδας ανέλαβε από το έτος 2010 ο Δαμιανός Β. Αθανασίου, γεννήθηκε στη Ρόδο το 1974. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου South Bank B.Sc. Media and Society (Ιούλιο του 1996) και του Πανεπιστημίου Middlesex University Β.Α. Writing & Publishing Studies with Information Technology (Ιούνιο του 1998).

Η εφημερίδα εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 1982 με λινοτυπία. Τον Φεβρουάριο του 1995 εισήγαγε τη νέα τεχνολογία. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της εφημερίδας είναι ιδιοκτησία του εκδότη.

Εκδίδεται καθημερινά πλην Δευτέρας σε μικρό σχήμα, έγχρωμη.

Η εφημερίδα, η οποία είναι ανεξάρτητη, παρέχει αντικειμενική ενημέρωση επί τοπικών, εθνικών και διεθνών θεμάτων και επί των βασικών στόχων της είναι η συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών, ιδιαιτέρως στον τομέα του τουρισμού. Προς τον σκοπό αυτό μάλιστα διαθέτει επί καθημερινής βάσεως ειδικές σελίδες.

Γενικά η εφημερίδα αποτελεί τον ουσιαστικό εκφραστή των αναζητήσεων και των προβληματισμών των τοπικών κοινωνιών, γι’ αυτό κι έχει «αγκαλιαστεί» από ευρύτερα στρώματα πληθυσμού.

ΕΚΔΟΤΗΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

Δαμιανός Aθανασιου
[email protected]

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δαμιανός Αθανασίου
[email protected]

AΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Mαίρη Φώτη
[email protected]

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Πέγκυ Ντόκου
[email protected]

Δημήτρης Γκαρτζώνης
[email protected]

Φούρλα Δήμητρα – Μαριλία
[email protected]

Nεκτάριος Καλογήρου
[email protected]

Στούμπης Δημήτρης
[email protected]

Μάκης Δούβαλης
[email protected]

Xρήστος Γρουϊτσης
[email protected]

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

Πολυχρόνης Μιχαήλ
ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Γαλωνάκη Ειρήνη
[email protected]

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Αθανασίου Δαμιανός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ