ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9ο Festival of Speed Rhodes: Ο Ιαβέρης δίνει το μήνυμα της οδικής ασφάλειας πριν το γκάζι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΙΑΒΕΡΗΣ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Το 9ο Festival of Speed Rhodes θα διε­ξα­χθεί στη Ρόδο την Κυ­ρια­κή 6 Σε­πτεμ­βρί­ου, συν­δυά­ζο­ντας μη­χα­νο­κί­νη­το αθλη­τι­σμό με μη­νύ­μα­τα οδι­κής ασφά­λειας.
  • Πριν από τον αγώνα, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σε­μι­νά­ριο οδι­κής συ­μπε­ρι­φο­ράς και ασφά­λειας με ει­ση­γη­τή τον Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Κων­στα­ντί­νο Μαρ­κουί­ζο (Ια­βέ­ρης).
  • Το σε­μι­νά­ριο θα έχει διάρ­κεια 30 λε­πτών και θα κα­λύ­ψει θε­μα­τι­κές όπως η πρό­λη­ψη και η οδη­γι­κή συ­νεί­δη­ση, με ελεύ­θε­ρη συμ­με­το­χή για το κοινό.
  • Η διορ­γά­νω­ση πε­ρι­λαμ­βά­νει επί­σης αγώ­νες δε­ξιο­τε­χνί­ας supercars και δρα­στη­ριό­τη­τες για λά­τρεις των δύο τρο­χών, προ­σελ­κύ­ο­ντας κάθε χρόνο ολο­έ­να και με­γα­λύ­τε­ρο κοινό.

Σε­μι­νά­ριο οδι­κής παι­δεί­ας από το Aegean Skills του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου και την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, πριν από τον αγώνα δε­ξιο­τε­χνί­ας με supercars από οκτώ χώρες

Με το μή­νυ­μα «FOS στη Ζωή – FOS στην Ασφά­λεια – FOS στην Οδική Παι­δεία», το 9ο Festival of Speed Rhodes επι­στρέ­φει στη Ρόδο την Κυ­ρια­κή 6 Σε­πτεμ­βρί­ου, συν­δυά­ζο­ντας ιδα­νι­κά το κο­ρυ­φαίο θέαμα του μη­χα­νο­κί­νη­του αθλη­τι­σμού με ένα ισχυ­ρό, θε­σμι­κό μή­νυ­μα για την υπεύ­θυ­νη οδη­γι­κή συ­μπε­ρι­φο­ρά.

Η φε­τι­νή διορ­γά­νω­ση απο­κτά ξε­χω­ρι­στή ση­μα­σία και κοι­νω­νι­κή διά­στα­ση, καθώς πριν από την έναρ­ξη του αγω­νι­στι­κού μέ­ρους, στις 16:00, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ένα εξει­δι­κευ­μέ­νο σε­μι­νά­ριο οδι­κής συ­μπε­ρι­φο­ράς και ασφά­λειας.

Ει­ση­γη­τής θα είναι ο Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Οδι­κής Ασφά­λειας και Κέ­ντρου Δια­χεί­ρι­σης Κυ­κλο­φο­ρί­ας Ατ­τι­κής και έμπει­ρος εκ­παι­δευ­τής, κ. Κων­στα­ντί­νος Μαρ­κουί­ζος (Ια­βέ­ρης), με τη συμ­με­το­χή εκ­προ­σώ­πων το­πι­κών φο­ρέ­ων.

 

Μια σπου­δαία συ­νερ­γα­σία για την οδική παι­δεία

Το σε­μι­νά­ριο απο­τε­λεί μια ση­μα­ντι­κή πρω­το­βου­λία του προ­γράμ­μα­τος Aegean Skills του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου και της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου. Οι δύο φο­ρείς ενώ­νουν τις δυ­νά­μεις τους για να εντά­ξουν την οδική ασφά­λεια και την καλ­λιέρ­γεια μιας σω­στής οδη­γι­κής κουλ­τού­ρας στην «καρ­διά» μιας με­γά­λης γιορ­τής του μη­χα­νο­κί­νη­του αθλη­τι­σμού, απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι η οδη­γι­κή παι­δεία απο­τε­λεί προ­τε­ραιό­τη­τα για την το­πι­κή και ακα­δη­μαϊ­κή κοι­νό­τη­τα.

Στο πλαί­σιο αυτό, ο Κων­στα­ντί­νος Μαρ­κουί­ζος – Ια­βέ­ρης θα πα­ρου­σιά­σει ένα σύ­ντο­μο και από­λυ­τα στο­χευ­μέ­νο σε­μι­νά­ριο, διάρ­κειας πε­ρί­που 30 λε­πτών.

Η πα­ρου­σί­α­ση θα είναι δο­μη­μέ­νη σε έξι θε­μα­τι­κές ενό­τη­τες, εστιά­ζο­ντας στην πρό­λη­ψη, την οδη­γι­κή συ­νεί­δη­ση και την ασφά­λεια στους δρό­μους.

Η συμ­με­το­χή στο σε­μι­νά­ριο είναι ελεύ­θε­ρη, δί­νο­ντας την ευ­και­ρία σε όλους τους πο­λί­τες και επι­σκέ­πτες που θα βρε­θούν στην Πλα­τεία Ελευ­θε­ρί­ας να το πα­ρα­κο­λου­θή­σουν.

Από την οδική παι­δεία… στην αγω­νι­στι­κή δράση

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση του σε­μι­να­ρί­ου, το εν­δια­φέ­ρον στρέ­φε­ται στο κα­θα­ρά αγω­νι­στι­κό μέρος του Festival of Speed Rhodes.

Ο μο­να­δι­κός αγώ­νας δε­ξιο­τε­χνί­ας Supercars και Sport Premium Cars ανα­μέ­νε­ται να προ­σφέ­ρει ένα εντυ­πω­σια­κό θέαμα στο κέ­ντρο της πόλης.

Στη Ρόδο θα βρε­θούν εντυ­πω­σια­κά οχή­μα­τα από οκτώ χώρες, με τους οδη­γούς τους να χα­ρί­ζουν μο­να­δι­κές ει­κό­νες τα­χύ­τη­τας και υψη­λής οδη­γι­κής δε­ξιο­τε­χνί­ας.

Πα­ράλ­λη­λα, η φε­τι­νή διορ­γά­νω­ση διευ­ρύ­νει το εν­δια­φέ­ρον της και στους φί­λους των δύο τρο­χών.

Στο κέ­ντρο της πόλης θα δώ­σουν δυ­να­μι­κό «παρών» το Vespa Club, οι μο­το­σι­κλέ­τες Harley Davidson, η Λέσχη Μο­το­σι­κλέ­τας «Ίκα­ρος» με επί­δει­ξη μο­το­κρός, καθώς και οχή­μα­τα καρτ, συν­θέ­το­ντας ένα άκρως πο­λυ­συλ­λε­κτι­κό σκη­νι­κό για κάθε λάτρη της μη­χα­νο­κί­νη­σης.

Το Festival of Speed έχει εξε­λι­χθεί σε έναν θεσμό που προ­σελ­κύ­ει κάθε χρόνο ολο­έ­να και με­γα­λύ­τε­ρο κοινό, κα­τα­φέρ­νο­ντας να γε­φυ­ρώ­σει το θέαμα με την ου­σια­στι­κή ενη­μέ­ρω­ση και την ευαι­σθη­το­ποί­η­ση γύρω από την οδική ασφά­λεια.

Η διορ­γά­νω­ση πραγ­μα­το­ποιεί­ται με τη στή­ρι­ξη της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, του Δήμου Ρόδου μέσω της ΔΕΡ­ΜΑΕ και του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Δω­δε­κα­νή­σου, καθώς και τη ση­μα­ντι­κή συμ­βο­λή χο­ρη­γών και επι­χει­ρή­σε­ων της Ρόδου.

Κυ­ρια­κή 6 Σε­πτεμ­βρί­ου | 16:00 | Πλα­τεία Ελευ­θε­ρί­ας Ρόδου

FOS στη Ζωή!

FOS στην Ασφά­λεια!

FOS στην Οδική Παι­δεία!

Και μετά… πα­τά­με γκάζι!

Χο­ρη­γός επι­κοι­νω­νί­ας: Realvoice 99.5

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.