Στην Κάλυμνο βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα  κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, για σειρά ενημερωτικών επαφών με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νησιού, για θέματα αρμοδιότητάς του.

Μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Πουλή, συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο Καλύμνου, παρόντων του Επάρχου Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρου, των Περιφερειακών Συμβούλων κ Μιχάλη Μπούκη και Κώστα Σταυλά, και του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Επαρχείου κ. Σπύρου Κουλλιά. Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν τα ζητήματα του Επαρχείου που άπτονται του Πρωτογενούς Τομέα.

Ακολούθησε συνάντηση στο Μελισσοκομικό Κέντρο Δωδεκανήσου, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θυμαρίσιου Μελιού Επαρχίας Καλύμνου «Ο Θυμαρίτης» για θέματα μελισσοκομίας και ειδικότερα για την σύνταξη του φακέλου ανακήρυξης του μελιού της Καλύμνου ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), ο οποίος έχει ήδη ανατεθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την ολοκλήρωση και κατάθεσή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 Ο κ. Ζαννετίδης συμμετείχε και σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλύμνου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Γαλουζή, του αντιδημάρχου αρμοδίου για θέματα πρωτογενούς τομέα κ. Μικέ Ρήγα και αυτοδιοικητικών παραγόντων. Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα και ετέθησαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στα νησιά της Επαρχίας Καλύμνου.

 Σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, ο Αντιπεριφερειάρχης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι», όπου έχουν κληθεί να παραστούν οι εκπρόσωποι των φορέων του πρωτογενούς τομέα, των συλλόγων κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων, για την καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ