Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΔ, όσον αφορά στην μορφή που θα έχουν τα τοπικά μας πρωταθλήματα στα επόμενα δυο χρόνια, εξέδωσε ο ΠΑΟΚ Κω.
Αναλυτικά:
«Τι κατάφερε τελικά να πετύχει η ΕΠΣ Ρόδου με την πολυδιαφημισμένη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 9/6/2020;
1)Η απόφαση που ελήφθη στερείται αιτιολογημένου σκεπτικού για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου και την ανάπτυξή του!
2) Επικυρώθηκαν λοιπόν μεν οι βαθμολογίες ως έχουν, και με πρόσχημα την διαμορφωμένη κατάσταση λόγω της πανδημίας, και υποκύπτοντας στις πιέσεις, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από την Α’ Κατηγορία!
3) Με αστεία μαθηματικά τερτίπια, αυθαίρετα και χωρίς σχεδιασμό, προβιβάζει με προφανή σκοπιμότητα ομάδες μόνο από τους ομίλους Β’ Κατηγορίας Ρόδου για να μειωθούν οι μετακινήσεις των ομάδων της Ρόδου στην Α’ Κατηγορία! Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Γιατί στην αναδιάρθρωση προβιβάζονται ομάδες μόνο από τους ομίλους Β’ Κατηγορίας Ρόδου;
4)Υποβαθμίζει περαιτέρω τον όμιλο Β’ Κατηγορίας Νήσων, καθώς η διεξαγωγή ενός αξιοπρεπούς πρωταθλήματος επαφίεται στην συμμετοχή όσων ομάδων αναγνωριστούν ή “επαναδραστηριοποιηθούν” ως την ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής όπως χαρακτηριστικά αναφέρει! Τι πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με 5 ομάδες;
5)Ανατρέπει ακόμα και την άποψη που διατυπώθηκε εδώ, στα τοπικά MEDIA από τον κ. Ψέλλα (ο μόνος που μαζί με τον κ. Φωταρά έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης στα νησιά) περί ομίλου Νήσων η οποία από ότι φαίνεται παράπεσε στην συνεδρίαση της Ε.Ε!
Λυπούμαστε πραγματικά που ομάδες από το βόρειο συγκρότημα με γνώμονα μόνο το κοντοπρόθεσμο στενό τους συμφέρον, σαμπόταραν ουσιαστικά την πρόταση για κατηγορία Νήσων!
Μα η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και η αντιμετώπιση των ομάδων του βορείου συγκροτήματος ως ‘’παρακατιανών’’, μαζί με τα οικονομικά προβλήματα (κόψιμο επιχορηγήσεων από ΕΠΟ και Γ.Γ.Α ,η μη θέσπιση του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ομάδες), είναι υπεύθυνη που πάνω από 8 ποδοσφαιρικά σωματεία του βορείου συγκροτήματος διέκοψαν την λειτουργία τους στα τελευταία 20 χρόνια!
Η ύπαρξη ομάδων στα νησιά είναι σημαντική για την κοινωνία και την νεολαία, και βοηθάει την νεολαία να κοινωνικοποιηθεί και να αποφύγει καταστάσεις που απεύχεται κάθε γονιός!
Θεωρούμε πως η Ε.Ε πρέπει να ξαναδεί το θέμα σοβαρά και με διορατικότητα σε πραγματιστική βάση σε νέα συνεδρίαση!
Να επανέλθει η πρόταση του κ. Ψέλλα για όμιλο Νήσων.
Και αν παραμείνει η απόφαση ως έχει: Καταθέτουμε και την πρόταση μας για ενοποιημένη Β’ Κατηγορία σε 2 ομίλους των 12 τουλάχιστον ομάδων!
Σε πρωταθλήματα παρωδία, πολλαπλών γύρων με ελάχιστες ομάδες θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν θα συμμετέχουμε!
Επίσης θεωρούμε επιβεβλημένη την οικονομική ενίσχυση όλων των σωματείων για τις μετακινήσεις τους, με πόρους της περιφέρειας της ΕΠΟ και της Γ.Γ.Α.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ