Γράφει ο
Εμμανουήλ Μοράρης
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η νηστεία πέρα από τη θρησκευτική της διάσταση μας προσφέρει και μια καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση αλλά και για κατανάλωση παραδοσιακών Ελληνικών εδεσμάτων γι αυτό σας δίνω κάποιες διατροφικές συμβουλές.
Να εντάξετε στο διατροφολόγιο σας καστανό ρύζι, ζυμαρικά, ψωμί και φρυγανιές ολικής αλέσεως, κρατώντας αποστάσεις από τις λευκές.
Μην το παρακάνετε με τις μερίδες δεν πρέπει να γεμίζετε το πιάτο σας μέχρι πάνω.
Στα λαδερά και τα όσπρια να περιορίσετε το λάδι.
Να αποφεύγετε το τσιμπολόγημα.
Οι ελιές αν είναι αλατισμένες θέλουν προσοχή. Πάνω από 5 ελιές την ημέρα είναι υπερβολή.
Εάν θέλετε να βάλετε στο πιάτο σας διάφορα λαχανικά σε μορφή τουρσί πρέπει να τα ξεπλύνετε πριν τα ρίξετε στο αλάτι.
Τα τρόφιμα σόγιας, όπως ο κιμάς, τα σπαγγέτι, το τυρί, αλλά και το ρόφημα, περιέχουν φυτικές πρωτεΐνες, που είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων.
Προσοχή στις ποσότητες ψωμιού, ζυμαρικών ή άλλων προϊόντων δημητριακών.
Τρώτε πάντα πλούσιο πρωινό.
Να μην λείπουν η σαλάτα και τα φρούτα από το τραπέζι.
Όσπρια έως και 3 φορές την εβδομάδα.
Να τρώτε 1 φορά την εβδομάδα τα θαλασσινά που επιτρέπονται.
Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό.
Τέλος να τρώτε ένα ελαφρύ βραδινό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ