Επιστολή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Τοκούζη

Προς: Δήμαρχο Ροδίων, κ. Αντώνη Καμπουράκη

Θέμα : Ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Καταρχάς, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη λύπη μας για το ύφος της επιστολής σας και τα υπονοούμενα περί κρυφών κινήτρων και δήθεν άλλους παραλήπτες. Κι αυτό γιατί στην από 25-11-2020 επιστολή μας, που προηγήθηκε, καταρχάς εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για την πρωτοβουλία σας να προβείτε σε ρυθμίσεις που αφορούν τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, παραθέτοντας παράλληλα ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου των μικρών τουριστικών καταλυμάτων.

 

Στόχος της επιστολή μας ήταν να θίξουμε το θέμα των τελών καθαριότητας και φωτισμού, το οποίο επί σειρά ετών δημιουργεί μία μεγάλη αδικία εις βάρος των επιχειρήσεών μας. Ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο, το οποίο πιστεύουμε ότι γνωρίζετε από πρώτο χέρι, τόσο ως επιχειρηματίας, όσο και ως εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού κόσμου του νησιού μας, επί σειρά ετών. Η ανάδειξη, λοιπόν, του συγκεκριμένου θέματος ήταν και το μοναδικό κίνητρό μας, το οποίο μπορεί να το αντιληφθεί οποιοσδήποτε διαβάσει την επιστολή μας και πράγματι διερωτόμαστε γιατί δεν το αντιληφθήκατε εσείς.

 

Κύριε Δήμαρχε, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου για μείωση των δημοτικών τελών στο επαγγελματικό τιμολόγιο της τάξεως του 16%, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο. Πρωτοβουλία στην οποία έχουν προχωρήσει άλλοι Δήμοι πολύ νωρίτερα από τον Δήμο Ρόδου, λόγω της πανδημίας COVID-19 και των επιπτώσεών της στις επιχειρήσεις.

 

Σαφώς και είναι μία ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι όμως αρκετή, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις του κλάδου μας κατέβαλαν υπέρογκα ποσά για τέλη καθαριότητας και φωτισμού στον Δήμο. Ποσά που δεν

αντιστοιχούσαν ούτε στον πραγματικό χρόνο λειτουργίας τους, ούτε στον βαθμό της ρύπανσης που δημιουργούν και της κατανάλωσή τους, και, φυσικά, κάθε άλλο παρά ανταποδοτικά λειτουργούν ως προς τις υπηρεσίες καθαριότητας και φωτισμού που παρέχει ο Δήμος.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Τοκούζης Παναγιώτης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ