Ρεπορτάζ

Γεγονός στο Δήμο Ρόδου η «Ημέρα του Δημάρχου»

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την «Ημέρα Δημάρχου» η ημερομηνία και ώρα της οποίας, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης, η ημέρα αυτή θα οριστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και θα καθιερωθεί να πραγματοποιείται μία ή και δύο φορές τον μήνα –ανάλογα με τα αιτήματα των πολιτών.
«Η Ημέρα Δημάρχου, είναι μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία. Ήδη καταγράφουμε και συγκεντρώνουμε τα αιτήματα των πολιτών, τα οποία είναι αρκετά και απαιτούν επεξεργασία. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ειδοποιήσουμε τους πολίτες οι οποίοι έχουν καταθέσει τα αιτήματά τους, έχουν δώσει τα στοιχεία τους και θα κλειστούν τα σχετικά ραντεβού. Την θεωρούμε ως ‘ημέρα της Δημοκρατίας’ και θα είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία.
Μετά από μία χρονιά όπου η δημοτική αρχή, ασχολήθηκε με εσωτερικά ζητήματα (και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού), ήρθε η ώρα της εξωστρέφειας. Σε αυτή την ημέρα, θα είναι παρών ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου αλλά και όλοι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι, πρόεδροι οργανισμών κ.λπ. αναλόγως των αιτημάτων. Εκτιμώ ότι θα γίνει μια πλήρης συνάντηση η οποία θα κρατήσει αρκετές ώρες όπου θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα, να συζητήσουμε τα θέματα που θα θέσουν και φυσικά, θα καταγραφούν όλα για να προχωρήσει η επίλυσή τους. Γι αυτή την δημοτική αρχή, είναι ένα ‘άνοιγμα’ στην κοινωνία, πολύ σημαντικό», όπως ανέφερε.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι πολίτες καταθέτουν τα αιτήματά τους τα οποία καταγράφονται και ομαδοποιούνται, προκειμένου να είναι παρόντες για να δώσουν απαντήσεις και λύσεις, οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής.
«Τα ραντεβού θα λαμβάνουν χώρα ανά 15 ή 20 λεπτά. Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό ο αριθμός θα είναι συγκεκριμένος για να μην υπάρχει συνωστισμός στο Δημαρχείο. Ο ίδιος ο δήμαρχος θα είναι παρών και θα συμμετέχει στην διαδικασία –η οποία θα ξεκινάει από τον δήμαρχο και θα τελειώνει στον δήμαρχο.
Ωστόσο, εάν τεθεί ένα θέμα μιας υπηρεσίας, δημοτικής επιχείρησης ή ένα θέμα που άπτεται των καθηκόντων ενός αντιδημάρχου, θα το επιλαμβάνεται ο εκάστοτε αρμόδιος. Π.χ. θέματα έργων ή ΔΕΥΑΡ ή Μεσαιωνικής Πόλης κ.λπ. Εμείς θέλουμε να ακούσουμε τους πολίτες, τα προβλήματά τους, τα αιτήματά τους και να συζητήσουμε μαζί τους πώς θα προωθήσουμε τις λύσεις.
Η Ημέρα Δημάρχου θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες και αναλόγως, ίσως να λαμβάνει χώρα δύο φορές τον μήνα. Από το δικό μου γραφείο, προχωράμε τις διαδικασίες. Καταγράφουμε τα αιτήματα, επικοινωνούμε με τους αντιδημάρχους και τους λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες, τους ενημερώνουμε για τα θέματα ώστε την ημέρα εκείνη να είναι έτοιμοι για να δώσουν τις απαντήσεις. Και κάποια θέματα που μπορούμε να τα λύσουμε νωρίτερα, τα καταγράφουμε και τα παρακολουθούμε από τώρα. Αυτό, κατά την άποψή μου, αποκαθιστά μια ευθεία σχέση του δημότη με τον ίδιο τον δήμαρχο, αλλά και την δημοτική αρχή», όπως τόνισε ο κ. Καρίκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου