Ειδήσεις

Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση είχε το εργασιακό σεμινάριο με θέμα “ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ & Η ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥΣ” που διοργάνωσε το τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με το ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς” το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Paradise στα Κοσκινού της Ρόδου.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο κ. Πέτρος Ραπανάκης, οικονομολόγος, πτυχιούχος Α.Β.Σ.Π, εργασιακός σύμβουλος, αρθρογράφος και συγγραφέας.

Ο κ. Ραπανάκης ανέπτυξε θέματα που αφορούν το νέο πλαίσιο των όρων αμοιβής και εργασίας των μισθωτών, τις ισχύουσες διατάξεις περί τροποποίησης ωραρίου και αλλαγής ρεπό, τις αλλαγές στο πλαίσιο της υπερωριακής απασχόλησης, τα πρόστιμα επί των παραβάσεων καθώς και το πλαίσιο της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Απάντησε επίσης σε αρκετές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που τέθηκαν από το ακροατήριο.

Την εκδήλωσε άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του τμήματος Δωδεκανήσου του ΟΕΕ, κ. Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς”, κ. Λίνα Παπατσή, για την άψογη συνεργασία τους και εξήγγειλε την διοργάνωση επιπλέον σεμιναρίων σε θέματα οικονομικά, λογιστικά και marketing.

Η κ. Λίνα Παπατσή από τη μεριά της αναφέρθηκε στη στόχευση των προγραμμάτων που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με το ΟΕΕ, που είναι η άρτια και επιστημονική ενημέρωση τόσο των νέων επιχειρηματιών σχετικά με το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να επιχειρήσουν, όσο και των παλαιότερων βοηθώντας τους όσο το δυνατόν να θωρακίσουν, να εκσυγχρονίσουν και τελικώς να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Τόνισε επίσης ότι ο κλάδος των επαγγελματιών οικονομολόγων, λογιστών και φοροτεχνικών βιώνει τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης από πρώτο χέρι, καθώς αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο του κράτους και των πολιτών.

Επίσης επεσήμανε ότι έχει καταρριφθεί πανηγυρικά ο μύθος ότι η ανεργία δεν αγγίζει τον κλάδο, καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτήν και κυρίως οι νέοι.

Κλείνοντας έκανε μνεία στην υποχρέωση από μέρους του ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς” να παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και ευχαρίστησε ιδιαιτέρων τον Πρόεδο και τα μέλη του ΔΣ του τμήματος Δωδεκανήσου του ΟΕΕ για την αγαστή συνεργασία τους και εξήρε την πλούσια δραστηριότητά τους. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους λογιστές για τη συμβολή τους στην υλοποίηση των σεμιναρίων σχετικά με την Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων υπό την εποπτεία και πιστοποίηση του ΕΦΕΤ καθώς και εκείνων σχετικά με τα καθήκοντα των Τεχνικών Ασφάλειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου