Τοπικές Ειδήσεις

Ικανοποίηση των Καταστηματαρχών Νέας Αγοράς για την αναβολή της πρώτης δόσης αποπληρωμών των επιστρεπτέων προκαταβολών

Με δεδομένο ότι η οικονομία του νησιού μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τουρισμό, θεωρούμε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την βιωσιμότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Η ρευστότητα παραμένει ανύπαρκτη, οι προσωπικές εφεδρείες των επιχειρηματιών έχουν ήδη εξαντληθεί, οι υποχρεώσεις και τα λειτουργικά έξοδα εξακολουθούν να συσσωρεύονται, ενώ οι οφειλές διογκώνονται. Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα, οι επιχειρηματίες καλούνται να ξεκινήσουν την σταδιακή αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών, με πρώτη δόση τον Ιανουαριο του 2022.

Με αφορμή αφενός την σχετική επιστολή του Περιφερεικού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου και Τομεάρχη Τουρισμού Νέων Αυτοδιοικητικών Έλλαδος κ. Παναγιώτη Κουνάκη και αφετέρου την κοινοβουλετική αναφορά αυτής προς τον Υπουργό των Οικονομικών από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ.Βασιλειο Υψηλάντη, θα θέλαμε να αποδώσουμε τα εύσημα αυτής της πρωτοβουλίας και να δηλώσουμε την αμέριστη στήριξη μας σε αυτή την προσπάθεια. Η αναβολή της πρώτης δόσης αποπληρωμών των επιστρεπτέων προκαταβολών για τις επιχειρήσεις μας κατά ένα εξάμηνο, θα αποτελέσει μια ανακούφιση των επιχειρήσεων του νησιού μας που αποδεδειγμένα έχουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους , κατά τους θερινούς μήνες.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                              Η γραμματέας

Παναγιώτης Κατσιδώνης         Τσαμπίκα Πολίτη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου