Τοπικές Ειδήσεις

“Απαραίτητη η μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης”

Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός και ο βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νίκος Συρμαλένιος, σχετικά με την ανάγκη να μετατραπούν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης.

Οι δυο βουλευτές συντάσσονται με την πρόσφατη σχετική επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (1/11/21) όπου αναδεικνύεται το ζήτημα, και σημειώνουν πως ειδικά αυτές τις μέρες που η πανδημία ανακάμπτει και τα κρούσματα είναι εκτός ελέγχου, η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία είναι παραπάνω από επιτακτική καθώς οι μέχρι τώρα ώρες εργασίας τους δεν επαρκεί για να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Τα σχολεία φέτος, σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Νίκος Συρμαλένιος, για μια ακόμη φορά άνοιξαν χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενώ με πρόσφατη απόφασή της, περί «Αναστολής Διορισμών και Προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα» (Α’ 280- 30/7/21), η Κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει φρένο στον μέγιστο αριθμό ημερήσιων ωρών εργασίας των σχολικών καθαριστριών, ενός κλάδου απαραίτητου για την προστασία της Υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τονίζουν ότι οι σχολικές καθαρίστριες επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο. Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση, ειδικά μέσα σε αυτές τις επιδημιολογικές συνθήκες, αρνείται τις προτάσεις περί μετατροπής των συμβάσεών τους σε πλήρους απασχόλησης, έρχεται σε συνέχεια της απόλυτης ανευθυνότητάς της και της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάσχεση της πανδημίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου