Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός που προέβαινε σε εμπόριο ναρκωτικών μέσα από επιχείρηση-κατάστημα ιδιοκτησίας του

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δυο ημεδαποί κατηγορούμενοι για αγορά ναρκωτικών

 Κατασχέθηκαν -166- γραμμ. κάνναβης, -12- γραμμ. κοκαΐνης, , ζυγαριά ακριβείας κ.α.

Συνελήφθησαν χθες (26 Απριλίου 2018) το πρωί στην Κάλυμνο, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, τρεις ημεδαποί ηλικίας 33, 45 και 46 ετών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής-διακίνησης-πώλησης-αγοράς ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων διακριβώθηκε ότι ο 33χρονος κατείχε ναρκωτικές ουσίες (κάνναβη) τις οποίες πουλούσε συστηματικά σε τοξικομανείς του νησιού, χρησιμοποιώντας ως χώρους αποθήκευσης και πραγματοποίησης των αγοραπωλησιών μια κατοικία «καβάτζα» και την επιχείρηση-κατάστημα του.

Για την αποτελεσματική καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας του 33χρονου, σχεδιάστηκε στοχευμένη αστυνομική δράση κατά την εξέλιξη της οποίας συνελήφθησαν διαδοχικά οι τρεις κατηγορούμενοι στο πλαίσιο της μεταξύ τους αγοραπωλησίας κάνναβης.

Περισσότερο συγκεκριμένα, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η αγοραπωλησία των ναρκωτικών ακινητοποίησαν τον 46χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο ξύλινο «γκλοπ», ένα κινητό τηλέφωνο και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -2,3- γραμμάριων.

Στη συνέχεια ακινητοποίησαν τον 45χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -2,9- γραμμάριων.

Ακολούθησε έλεγχος-έρευνα στην επιχείρηση-κατάστημα, σε δύο οχήματα και σε κατοικία που χρησιμοποιούσε ο 33χρονος και όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν:

 

  • ακατέργαστη κάνναβη βάρους -161- γραμμάριων, τοποθετημένη σε έξι συσκευασίες
  • κοκαΐνη βάρους -12- γραμμαρίων
  • δυο τεμάχια βάμβακι εμποτισμένα με χασισέλαιο συνολικού βάρους -7- γραμμαρίων
  • Μεταλλικός τρίφτης κάνναβης
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • Κινητό τηλέφωνο

 

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν.

 

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

 

2018

ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ