Ο κύβος ερρίφθη για την κατασκευή του νέου υποσταθμού της ΔΕΗ στον Αγιο Νικόλαο και η επιχείρηση φαίνεται πως έχει δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών και μάλιστα άμεσα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, έχει δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η κατασκευή του κέντρου αναδιανομής, προκειμένου να ενισχυθεί η ενεργειακή επάρκεια του νησιού.
Η ταχύτητα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Νικολάου και η λειτουργία της νέας μαρίνας, σύμφωνα με την επιχείρηση καθιστούν πιο αναγκαία από ποτέ την κατασκευή του υποσταθμού.
Με όλες τις δικαστικές αποφάσεις ανά χείρας, τόσο από το ΣτΕ όσο και από το Εφετείο του Πειραιά, που δικαιώνουν την ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, και παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου υποσταθμού της ΔΕΗ, είναι πλέον θέμα ημερών.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, ωστόσο και η αντίδραση των κατοίκων του Αγίου Νικολάου, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την κατασκευή και λειτουργία του υποσταθμού φοβούμενοι για τις επιπτώσεις στην υγεία τους και στην ποιότητα της καθημερινότητάς τους, παράμετρος όμως που έχει ληφθεί υπ΄όψιν από την ΔΕΔΔΗΕ, που εκτιμάται ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτελεστούν ανεμπόδιστα οι εργασίες.
Η επιχείρηση επιμένει πως η κατασκευή του αποτελεί αναπτυξιακό και ενεργειακό έργο ύψιστης σημασίας για την εξασφάλιση επαρκούς και αξιόπιστης ηλεκτροδότησης στο νησί που σε συνδυασμό με την λειτουργία του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, θα λύσουν το πρόβλημα της ενεργειακής ανεπάρκειας σε ολόκληρο το νησί και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα δεν θα είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο.
Η πρόθεση της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, είχε γίνει εξάλλου ξεκάθαρη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με την παρουσία κλιμακίου της εταιρείας που αποτελείτο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Νικόλαο Χατζηαργυρίου, τον αντιπρόεδρο Δ.Σ. κ. Ιωάννη Μάργαρη, τον γενικό διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου κ. Ηρακλή Μενεγάτο, την διευθύντρια Διεύθυνσης Διαχείρισης Νησιών κ. Ειρήνη Σταυροπούλου, τον διευθυντή Διεύθυνσης Περιφέρειας Νησιών κ. Αντώνη Δασκαλάκη, τον διευθυντή Διεύθυνσης Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου κ. Αθανάσιο Δράτσα, τον βοηθό διευθυντή Διεύθυνσης Διαχείρισης Νησιών κ. Εμμανουήλ Θαλασσινάκη, την διευθύντρια Γραφείου Διοίκησης κ. Κλαίρη Νάκου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Κομνηνό.
Τότε ο κ. Ν. Χατζηαργυρίου έδωσε το στίγμα της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Με την κατασκευή του δεύτερου σταθμού στη Νότια Ρόδο, είναι εξασφαλισμένη η επάρκεια ενέργειας στο νησί –όμως δεν αρκεί να υπάρχει ενέργεια. Πρέπει να αναδιανέμεται κιόλας. Η πόλη της Ρόδου παραμένει σε αδύναμη θέση, με δεδομένο ότι τροφοδοτείται μόνον από έναν υποσταθμό. Χρειάζεται λοιπόν, η πόλη να ενισχυθει άμεσα με ένα κέντρο αναδιανομής το οποίο θα εξασφαλίσει όχι μόνο την ενέργεια καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, αλλά και θα συμβάλει στην επάρκεια για να γίνουν τα έργα που προγραμματίζονται από την δημοτική αρχή. Πρέπει να ενισχυθεί το δίκτυο αναδιανομής. Ειδάλλως οι επόμενες διακοπές ρεύματος θα είναι… πολυήμερες και όχι ολιγόωρες! Έχουμε αργήσει πάρα πολύ και δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος. Οι μετρήσεις έγιναν από τον πλέον αξιόπιστο φορέα που είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ‘Δημόκριτος’».

Ένα σχόλιο στο Γεγονός η κατασκευή νέου υποσταθμού της ΔΕΗ στον Αγ. Νικόλαο!

  1. Avatar Ο/Η George λέει:

    Μικρος ειμουν και γερασα και ακομη αυτή η υποθεσι δεν εχει καθαρισει. 50 χρονια εχει τραβηξει αυτή η υποθεσι με τον σταθμο στον Αγιο Νικολα. Εγω πιστευω ότι τα θελει ο κολος του Ελληνα να υποφερει και κάθε καλοκαιρι να εχουμε διακοπες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ