Τοπικές Ειδήσεις

Πλειστηριασμοί: Το δρόμο για το σφυρί πήρε το «Lindos Memories» στη Ρόδο

Το 5 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα, της εταιρείας «Klimatair», έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 22 Φεβρουαρίου 2024, με τιμή εκκίνησης 6,6 εκατ. ευρώ

Στο ηλεκτρονικό σφυρί οδηγείται μια από τις σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου. Πρόκειται για το 5 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα «Lindos Memories» που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 22 Φεβρουαρίου 2024, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή του.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Klimatair» («Κλιματαιρ Ανώνυμη Εταιρεία Κλιματισμού-Θέρμανσης-Συστημάτων Ενέργειας-Τηλεπικοινωνιών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων»), επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 50.000 ευρώ που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί, με βάση τη σχετική έκθεση εκτίμησης, στα 6,6 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτιδα εταιρεία το 2000, αλλά από τον Μάιο του 2002 το ξενοδοχείο μισθώθηκε στην «Ξενοδοχεία Ελλάδος Mitsis Company». Η εν λόγω μίσθωση έχει παραταθεί για επιπλέον δύο έτη, σύμφωνα με τον Ν. 4790/2021 (παράταση της διάρκειας των επαγγελματικών μισθώσεων, λόγω covid).

Τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου
Πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή σε απόσταση 1,5 χλμ περίπου νότια από το κέντρο του παραδοσιακού Οικισμού Λίνδου και 55 χλμ περίπου νότια της πόλης της Ρόδου. Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο επιφάνειας βάσει τίτλου 25.310,50 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Πετροκόπιο», στην εκτός σχεδίου περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου.

Εντός γηπέδου έχει κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «Lindos Memories», κατηγορίας 5 αστέρων και δυναμικότητας 70 δωματίων και 150 κλινών, το οποίο κατά την ημέρα της αυτοψίας βρισκόταν σε λειτουργία. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το εν λόγω ξενοδοχείο είναι κατηγορίας 3 αστέρων και δυναμικότητας 45 δωματίων και 90 κλινών.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από δύο διώροφα συγκροτήματα με υπόγειο και σοφίτα, ημιυπαίθριους χώρους, πισίνα, κιόσκι-μπαρ και βοηθητικό κτίσμα.

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο ακίνητο αλλά και σε συνδυασμό με τα προσκομισθέντα στοιχεία διαπιστώθηκε ότι οι υλοποιημένες καλυπτόμενες επιφάνειες είναι σημαντικά μεγαλύτερες από όσες έχουν δηλωθεί.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει Ανατολικό κτίριο το οποίο αποτελείται από:
-Υπόγειο 805,10 τ.μ., όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου και τέσσερις διπλές τουαλέτες
– Ισόγειο 870 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει δύο γραφεία, χώρο υποδοχής, εστιατόριο, μπαρ, τηλεφωνικό κέντρο, τέσσερις διπλές τουαλέτες και 23 δωμάτια.
– Α’ όροφο 950 τ.μ. περίπου
– Β’ όροφο(σοφίτες) 125 τ.μ. περίπου.

Το Δυτικό κτίριο αποτελείται από:
– Ισόγειο 630 τ.μ.
– Α’ όροφο 600 τ.μ.
– Β’ όροφο (σοφίτες) 200 τ.μ.

Στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου έχουν κατασκευαστεί δύο κτιριακοί όγκοι πιθανόν με βοηθητική χρήση, επιφάνειας 50 τ.μ. περίπου. Στο ανατολικό τμήμα δίπλα στην πισίνα επιφάνειας 300 τ.μ., έχει κατασκευαστεί υπαίθριο μπαρ 45 τ.μ. με στέγαστρο 150 τ.μ. περίπου.

Τέλος, εντός του γηπέδου υφίσταται οικοδομή 21,10 τ.μ.. Πρόκειται για παλιό λιθόκτιστο κτίσμα όπου σώζεται μόνο μέρος των περιμετρικών τοίχων και εντοπίζεται εντός της συνολικής γηπεδικής έκτασης, νότια της ξενοδοχειακής μονάδας εκτός του περιφραγμένου χώρου της.

Η επιφάνεια των ημιυπαίθριων χώρων είναι 565,63 τ.μ. περίπου. Επίσης, οι χώροι του ξενοδοχείου είναι κλιματιζόμενοι από κεντρική μονάδα εκτός των σουιτών οι οποίες έχουν αυτόνομες κλιματιστικές μονάδες.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η ποιότητα κατασκευής των κτιρίων χαρακτηρίζεται καλή και η συντήρησή τους συνήθης.
Σε βάρος της οφειλέτιδας εταιρείας υπάρχουν πολλές προσημειώσεις και υποθήκες.

Πηγή newmoney.gr

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΙΜΑΝΗΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου