ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στον στίβο ήταν η 21χρονη από την Έδεσσα που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΦΑΙΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Η 21χρονη Φαίη Δη­μη­τριά­δου, πρω­τα­θλή­τρια Ελ­λά­δος στον στίβο, έχασε τη ζωή της σε τρο­χαίο δυ­στύ­χη­μα στη Ρόδο, προ­κα­λώ­ντας θλίψη στην αθλη­τι­κή κοι­νό­τη­τα και την κοι­νω­νία της Έδεσ­σας.
  • Ασχο­λή­θη­κε με τον στίβο από μικρή ηλι­κία και ήταν μέλος του Γυ­μνα­στι­κού Συλ­λό­γου Έδεσ­σας για πε­ρισ­σό­τε­ρα από 15 χρό­νια.
  • Το δυ­στύ­χη­μα συ­νέ­βη όταν η Φαίη οδη­γού­σε μο­το­σι­κλέ­τα και έχασε τον έλεγ­χο, με απο­τέ­λε­σμα να τραυ­μα­τι­στεί θα­νά­σι­μα.
  • Η το­πι­κή κοι­νω­νία και οι αθλη­τι­κοί σύλ­λο­γοι εξέ­φρα­σαν τη θλίψη τους για την απώ­λεια της νε­α­ρής αθλή­τριας, που άφησε πίσω της μια με­γά­λη αθλη­τι­κή κλη­ρο­νο­μιά.

Την τε­λευ­ταία της πνοή άφησε σε τρο­χαίο δυ­στύ­χη­μα στη Ρόδο η 21χρονη Φαίη Δη­μη­τριά­δου, αθλή­τρια του στί­βου και πρω­τα­θλή­τρια Ελ­λά­δος, με την εί­δη­ση του θα­νά­του της να προ­κα­λεί συ­γκί­νη­ση στον αθλη­τι­κό κόσμο και την κοι­νω­νία της Έδεσ­σας.

Η Φαίη Δη­μη­τριά­δου ασχο­λή­θη­κε από μικρή ηλι­κία με τον στίβο και υπήρ­ξε αθλή­τρια του Γυ­μνα­στι­κού Συλ­λό­γου Έδεσ­σας από την ηλι­κία των πέντε ετών. Οι άν­θρω­ποι που τη γνώ­ρι­ζαν μι­λούν για μια νεαρή γυ­ναί­κα που με­γά­λω­σε μέσα στους αθλη­τι­κούς χώ­ρους, αφιε­ρώ­νο­ντας με­γά­λο μέρος της ζωής της στον πρω­τα­θλη­τι­σμό.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα «Εδεσ­σαϊ­κή», η 21χρονη είχε κα­τα­φέ­ρει να δια­κρι­θεί στον στίβο, κα­τα­κτώ­ντας τον τίτλο της πρω­τα­θλή­τριας Ελ­λά­δος, ενώ πα­ρέ­μει­νε δε­μέ­νη με τον σύλ­λο­γό της μέχρι τη στιγ­μή που έφυγε από την Έδεσ­σα για τις σπου­δές της.

Το δυ­στύ­χη­μα ση­μειώ­θη­κε τα ξη­με­ρώ­μα­τα της Δευ­τέ­ρας, όταν η 21χρονη οδη­γού­σε δί­κυ­κλη μο­το­σι­κλέ­τα με συ­νε­πι­βά­τι­δα μία 27χρονη. Κάτω από άγνω­στες μέχρι στιγ­μής συν­θή­κες, η οδη­γός έχασε τον έλεγ­χο του οχή­μα­τος, το οποίο εξε­τρά­πη της πο­ρεί­ας του, ανε­τρά­πη και προ­σέ­κρου­σε σε σταθ­μευ­μέ­νο αυ­το­κί­νη­το.

Η Φαίη Δη­μη­τριά­δου τραυ­μα­τί­στη­κε θα­νά­σι­μα, ενώ η συ­νε­πι­βά­τι­δά της με­τα­φέρ­θη­κε για νο­ση­λεία. Τα ακρι­βή αίτια του δυ­στυ­χή­μα­τος διε­ρευ­νώ­νται από τις αρ­μό­διες αρχές.

Ο Γυ­μνα­στι­κός Σύλ­λο­γος Έδεσ­σας απο­χαι­ρέ­τη­σε την αθλή­τριά του, κά­νο­ντας λόγο για «μια ξε­χω­ρι­στή αθλή­τρια και πρω­τα­θλή­τρια Ελ­λά­δος» που απο­τε­λού­σε μέλος της αθλη­τι­κής οι­κο­γέ­νειας του συλ­λό­γου για πε­ρισ­σό­τε­ρα από 15 χρό­νια.

«Είναι δύ­σκο­λο να απο­χαι­ρε­τάς ένα παιδί που με­γά­λω­σε μαζί μας», ανέ­φε­ραν άν­θρω­ποι του συλ­λό­γου, εκ­φρά­ζο­ντας τα συλ­λυ­πη­τή­ριά τους στην οι­κο­γέ­νεια της 21χρο­νης.

Τη θλίψη του εξέ­φρα­σε και ο Α.Σ. Εδεσ­σαϊ­κός, ση­μειώ­νο­ντας πως η απώ­λεια της νε­α­ρής αθλή­τριας απο­τε­λεί πλήγ­μα για ολό­κλη­ρη την το­πι­κή κοι­νω­νία και τον αθλη­τι­σμό της πε­ριο­χής.

Η Φαίη Δη­μη­τριά­δου έφυγε από τη ζωή σε ηλι­κία μόλις 21 ετών, αφή­νο­ντας πίσω της την οι­κο­γέ­νειά της, φί­λους, συ­να­θλη­τές και μια ολό­κλη­ρη αθλη­τι­κή κοι­νό­τη­τα που τη γνώ­ρι­σε και τη στή­ρι­ξε από τα πρώτα της βή­μα­τα.

 

Πηγή: protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.