Τοπικές Ειδήσεις

Και νέα αγωγή εξώσεως μισθωτή από δημοτικό ακίνητο!

Σε έξωση ακόμη μιας εταιρείας από δημοτικό ακίνητο και συγκεκριμένα από τον γνωστό «Ανθόκηπο» της Κρεμαστής προχωρεί ο Δήμος Ρόδου, μετά από σχετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου για να της χορηγηθεί σχετική εξουσιοδότηση.
Το ύψος των μισθωμάτων που οφείλονται από την μισθώτρια εταιρεία ανέρχονται στο ποσό των 378.195,74 ευρώ!!
Στην εισήγηση της νομικής υπηρεσίας αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Προς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ Κοινοπ:
1. Γρφ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ
2. Γρφ. ακίνητης περιουσίας
3. Δ/νση Ο.Υ., Τμήμα Ταμείου ΘΕΜΑ: Άσκηση ενδίκων μέσων κατά (…).
Σχετ.: Υπ’ αριθμ. πρωτ. 2/20065/16-04-2019 έγγραφο Ταμείου και τα συνημμένα του.
Με το παραπάνω σχετικό έγγραφο το Τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Ο.Υ. μας γνωστοποιεί τις ανερχόμενες στο συνολικό ποσό των 378.195,74 € οφειλές της Ο.Ε. με την επωνυμία (…), στις οποίες περιλαμβάνονται μισθώματα του διαστήματος Φεβρουάριου 2011 έως και Απριλίου 2019 της μισθώτριας του δημοτικού ακινήτου επονομαζόμενου «ΑΝΘΟΚΗΠΟΣ» της Τ.Κ. Κρεμαστής και ζητά τις ενέργειές μας για την απόδοση του μισθίου και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης (0019820/3735/30-11-2010 Εγγυητική Επιστολή Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου 211,50 €).
Επειδή κατά την άποψή μας απαιτείται είτε η άσκηση καταγγελίας της σύμβασης με το άρθρο 597 ΑΚ με αγωγή απόδοσης του μισθίου, είτε η όχληση και ακολούθως έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου, και παράλληλα η εξώδικη δήλωση κατάπτωσης της εγγυητικής, για τις ενέργειές μας αυτές όμως χρειάζεται απόφασή σας, παρακαλούμε για την απαραίτητη για την νομιμοποίησή μας λήψη σχετικής απόφασης, με την οποία να αποφασίζεται η άσκηση των παραπάνω ενδίκων ενεργειών, αναγράφοντας ότι ελήφθη υπόψιν η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου (αρθρ. 72 § 1 εδ. ιγ και § 2 Ν. 3852/2010) και συγχρόνως επειδή πρέπει να κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή το δικόγραφο, θα πρέπει να ορίσετε τον δικαστικό ) επιμελητή στο Εφετείο Δωδ/σου Μιχάλη Καρακόπουλο για την επίδοση και παρακαλούμε για την σχετική απόφασή σας και για αυτό.
Για την διεκδίκηση των οφειλομένων μισθωμάτων θεωρούμε συντομότερη την διαδικασία επιβολής κατάσχεσης από την Ο.Υ. εις χείρας τραπεζικών ιδρυμάτων ως τρίτων.
Παρακαλούμε για την απόφασή σας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • takis p    08.05.2019 21:55

    to kaloua plirose???episis ta afentika tou anthokipou eixan kai to classiko……afta ta lefta eipspraxthikan oi kanete tous ntahdes logo eklogon?????

Σχολιασμός άρθρου