Ρεπορτάζ

Ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης παραλαβής της «ΡΟΔΩΝ ΑΕ»

Ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες η διαδικασία παράδοσης παραλαβής όλων των οικονομικών στοιχείων και παραστατικών της δημοτικής επιχείρησης ΡΟΔΩΝ ΑΕ από τον πρώην εκκαθαριστή δικηγόρο κ. Μάριο Μαραβέλια στους νέους εκκαθαριστές που διορίστηκαν κ.κ. Θεοδόση Μαρκουλή, Δημήτρη Παρπέρη, Σπύρο Σπυρόπουλο.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία καθώς διαπιστώθηκε ότι πέραν των φυλασσόμενων φακέλων στο γραφείο του πρώην εκκαθαριστή στο δημοτικό μέγαρο που είχε σφραγιστεί υπάρχει τεράστιος όγκος στοιχείων και παραστατικών και σε άλλο γραφείο στη, Νέα Αγορά.
Για τον σκοπό αυτό οι τρεις νέοι εκκαθαριστές, με εκπρόσωπο της εταιρείας Ορκωτών Λογιστών Grand Thorton και νομικούς συμβούλους και ο πρώην εκκαθαριστής με δύο νομικούς συμπαραστάτες του, ξεκίνησαν την καταγραφή όλων των εγγράφων και παραστατικών, αλλά και έλεγχο στα έσοδα και έξοδα στα οποία προέβη κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα συνταχθεί και σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.
Σημειώνεται ότι με την τακτική γενική συνέλευση που συγκλήθηκε στις 10 Απριλίου 2019 εγκρίθηκαν όλοι οι ισολογισμοί της εταιρείας από 1 Ιανουαρίου 2008 έως και 5 Απριλίου 2018 και η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο από την επίσημη έναρξη της εκκαθάρισης 6 Απριλίου 2011 έως και την 5η Απριλίου 2018.
Η δημοσίευση των ισολογισμών που αφορούσαν τη θητεία του πρώην εκκαθαριστή έχει ολοκληρωθεί στο Γ.Ε.ΜΗ., ενώ εκκρεμεί μέχρι σήμερα η δημοσίευση του ισολογισμού της διαχειριστικής περιόδου από 6 Απριλίου 2018 έως 5 Απριλίου 2019, ο οποίος παρ’ ό,τι έχει ολοκληρωθεί, δεν μπορεί να δημοσιευθεί στο Γ.Ε.ΜΗ., αφού χρειάζεται νέα τακτική Γ.Σ. για την έγκρισή του.
Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη διαχειριστικός έλεγχος, ο οποίος έχει «παγώσει» μετά την απόφαση της αντικατάστασής του πρώην εκκαθαριστή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου