Σύγχυση προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη για το “πράσινο φως που έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Αιγαίου” προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία προσλήψεων εποχικού προσωπικού από την επιχείρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της “δημοκρατικής”, άναψε μεν το “πράσινο φως” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ωστόσο απαιτείται ακόμα αρκετή γραφειοκρατική διαδικασία μέχρι να ξεκινήσουν οι προσλήψεις, αφού απαιτείται η έγκριση του ΑΣΕΠ και του αρμόδιου υπουργείου.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας οκτώ μηνών θα προσληφθούν 19 εργάτες γενικών καθηκόντων, 5 ηλεκτροτεχνίτες, 7 υδραυλικοί, 1 ηλεκτροσυγκολλητής και 2 χειριστές μηχανημάτων έργων.
Επίσης θα προσληφθούν 20 υδρονομείς άρδευσης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου που θα έχει διάρκεια πέντε μήνες. Η πρόσληψη τους όπως εκτιμάται θα γίνει από την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί, ότι η κατανομή του εποχικού προσωπικού θα γίνει στις δημοτικές ενότητες Ρόδου, Ιαλυσού, Αρχαγγέλου, Νότιας Ρόδου, Καμείρου και Αταβύρου.
Η αναστάτωση προκλήθηκε, όταν μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΡ ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, εγκρίνει τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού και υδρονομέων και μάλιστα δίνει την συναίνεσή της για το σύνολο των ατόμων που ζητήθηκε από την διοίκηση της Επιχείρησης, ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις.
Τότε διαπιστώθηκε, ότι οι αιτήσεις δεν μπορούν ακόμα να υποβληθούν καθώς υπάρχει εκκρεμότητα με την έγκριση του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα, με όσα δήλωσαν προς την «δημοκρατική» ενδιαφερόμενοι για μία θέση στη ΔΕΥΑΡ, διαβάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίκκη, θεώρησαν ότι ξεκίνησε από χθες η διαδικασία των προσλήψεων γι΄αυτό και θέλησαν να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα, όμως ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να περιμένουν ακόμα μέχρι  να δοθεί το “πράσινο φως” και από το ΑΣΕΠ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ