Ειδήσεις

Ιταλία: Με αίτηση στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας η έκδοση βίζας στους Ρώσους τουρίστες

Τη δυνατότητα έκδοσης βίζας διαδικτυακά στους Ρώσους τουρίστες δίνει η Ιταλία. Όπως είπε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Dario Franceschini, σε συνέντευξή του στο interfax.ru, σύντομα οι Ρώσοι τουρίστες θα συμπληρώνουν τη φόρμα εγγραφής για έκδοση βίζας και θα καταβάλουν απευθείας το τέλος θεώρησης στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην ενότητα “Η Ιταλία σας”, χωρίς ραντεβού και καθυστερήσεις.

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα σοβαρό βήμα για την προσελκυση των Ρώσων τουριστών, δήλωσε, καθώς δεν θα χρειάζεται να καλέσουν το κέντρο θεωρήσουν και να κλείσουν ραντεβού, ούτε να πάνε στην τράπεζα για να πληρώσουν το τέλος θεώρησης.

Ο διαδικτυακός τόπος αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού μεταξύ Ρωσίας και Ιταλίας το 2013-2014, που εξελίχθηκε πολύ θετικά για τις τουριστικές σχέσεις των δυο χωρών, αφού πέρυσι πήγαν 1 εκατ. Ρώσοι στην Ιταλία για να δουν 200 διαφορετικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν για το Έτος και 200.000 Ιταλοί στη Ρωσία.

Όπως είπε ο Ιταλός υπουργός, η πλειονότητα των Ρώσων επισκέφτηκε τον συνήθη δρόμο Βενετία-Φλωρεντία-Ρώμη, όμως, τόνισε, η Ιταλία έχει 100 μεσαιωνικές πολεις και 4.000 μουσεία σε μικρές πόλεις, που αξίζει να δουν οι Ρώσοι. Πλέον, υπάρχουν ξεναγήσεις στα ρωσικά στα Μουσεία, γεγονός που βοηθά την επίσκεψή τους.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου