Νέο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Νέο συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικάτων, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Με πανό που γράφουν «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται» και με ελληνικές σημαίες στα χέρια, οι διαδηλωτές εκφράζουν την εναντίωσή τους στην πολιτική της λιτότητας.

«Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει την κινητοποίηση.

Χθες πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Παρίσι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους για την Ελλάδα. «Υποστηρίζουμε την Ελλάδα. Στοπ στη λιτότητα», «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο», «Οι λαοί ορθώνονται», «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό, ενάντια στη δικτατορία του χρέους και της λιτότητας», ήταν μερικά από τα συνθήματα γραμμένα στα πανό των διαδηλωτών.

Επικεφαλής της πορείας ήταν προσωπικότητες από τα γαλλικά κόμματα της αριστεράς και των οικολόγων. Ανάμεσά τους ο Ζαν Λυκ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία για να επιτεθεί ιδιαίτερα στην κ. Λαγκάρντ.

«Εύχομαι τη Δεύτερα, να ηρεμήσουμε λίγο και ιδιαίτερα η κυρία Λαγκάρντ» δήλωσε ο κ. Μελανσόν αναφερόμενος στα λόγια της διευθύντριας του ΔΝΤ που ζήτησε να γίνονται οι συζητήσεις «με ενήλικες».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ