Ειδήσεις

Δαλάι Λάμα: Η τρομοκρατία δεν λύνεται με προσευχές

Για τα εκατομμύρια των πιστών του σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Δαλάι Λάμα είναι η ενσάρκωση της ανθρωπιάς και της συμπόνιας.

Σε συνέντευξή του στη DW, ο 80χρονος πνευματικός ηγέτης μιλά για τον ρόλο του ως Δαλάι Λάμα, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, και την αύξηση της βίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσον αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο Δαλάι Λάμα τόνισε ότι ο 20ος αιώνας ήταν ιδιαίτερα βίαιος και πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πολέμων και άλλων συγκρούσεων. «Βλέπουμε μια διάχυση της αιματοχυσίας του προηγούμενου αιώνα σε αυτόν τον αιώνα. Αν δοθεί περισσότερη έμφαση στα μη βία και την αρμονία, μπορούμε να προαναγγείλλουμε μια νέα αρχή. Μόνο αν κάνουμε σοβαρές προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης, δεν θα δούμε επανάληψη του χάους που γνώρισε η ανθρωπότητα κατά τον 20ο αιώνα»

«Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της τρομοκρατίας μόνο μέσω των προσευχών. Είμαι Βουδιστής και πιστεύω στην προσευχή. Αλλά οι άνθρωποι δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα, και τώρα ζητούν από τον Θεό να το λύσει. Είναι παράλογο. Ο Θεός θα έλεγε: Λύστε το μόνοι σας, γιατί εσείς το δημιουργήσατε αρχικά» τόνισε ο Δαλάι Λάμα στη DW.

«Χρειαζόμαστε μια συστηματική προσέγγιση για να προάγουμε τις ανθρωπιστικές αξίες, όπως την ενότητα και την αρμονία. Αν αρχίσουμε να το κάνουμε τώρα, υπάρχει η ελπίδα ότι αυτός ο αιώνας θα είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο. Είναι προς το συμφέρον όλων. Έτσι, ας δουλέψουμε για την ειρήνη μέσα στις οικογένειές μας και την κοινωνία, και να μην περιμένουμε βοήθεια από το Θεό, το Βούδα ή τις κυβερνήσεις».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου