ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία απαντά στον Μητσοτάκη για το casus belli: «Δεν αποτελούμε απειλή για κανέναν που δεν αποτελεί απειλή για εμάς»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Η Τουρ­κία δη­λώ­νει ότι δεν απο­τε­λεί απει­λή για χώρες που δεν την απει­λούν, κα­λώ­ντας σε απο­φυ­γή κλι­μα­κω­τής ρη­το­ρι­κής.
  • Το τουρ­κι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας επι­ση­μαί­νει τη δέ­σμευ­σή του για ει­ρή­νη και στα­θε­ρό­τη­τα στην πε­ριο­χή μέσω εποι­κο­δο­μη­τι­κού δια­λό­γου.
  • Οι δη­λώ­σεις της Άγκυ­ρας έρ­χο­νται σε απά­ντη­ση στα λόγια του Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη σχε­τι­κά με το casus belli και τις ελ­λη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις.
  • Η Τουρ­κία το­νί­ζει ότι οι Ένο­πλες Δυ­νά­μεις της δεν απο­τε­λούν απει­λή για κα­νέ­ναν που δεν τις απει­λεί.

Απά­ντη­ση στις δη­λώ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη σχε­τι­κά με το casus belli έδωσε η Άγκυ­ρα, με το τουρ­κι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας να υπο­στη­ρί­ζει ότι η Τουρ­κία δεν συ­νι­στά απει­λή για καμία χώρα που δεν απει­λεί την ίδια, ενώ πα­ράλ­λη­λα κά­λε­σε σε απο­φυ­γή ρη­το­ρι­κής που θα μπο­ρού­σε να οδη­γή­σει σε πε­ραι­τέ­ρω έντα­ση στις ελ­λη­νο­τουρ­κι­κές σχέ­σεις.

Στην ανα­κοί­νω­σή του, το τουρ­κι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανα­φέ­ρει ότι η Άγκυ­ρα πα­ρα­μέ­νει προ­ση­λω­μέ­νη στη δια­τή­ρη­ση της ει­ρή­νης και της στα­θε­ρό­τη­τας στην πε­ριο­χή, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως τα ζη­τή­μα­τα που υπάρ­χουν μπο­ρούν να επι­λυ­θούν μέσω εποι­κο­δο­μη­τι­κού δια­λό­γου και σχέ­σε­ων καλής γει­το­νί­ας.

Πα­ράλ­λη­λα, επι­ση­μαί­νει ότι η απο­φυ­γή δη­λώ­σε­ων που εν­δέ­χε­ται να κλι­μα­κώ­σουν το κλίμα θα συμ­βά­λει θε­τι­κά στις δι­με­ρείς σχέ­σεις, κα­τα­λή­γο­ντας ότι «οι Τουρ­κι­κές Ένο­πλες Δυ­νά­μεις δεν απο­τε­λούν απει­λή για κα­νέ­ναν που δεν απο­τε­λεί απει­λή για αυτές».

Η τουρ­κι­κή το­πο­θέ­τη­ση έρ­χε­ται μετά τις δη­λώ­σεις του Κυ­ριά­κου Μη­τσο­τά­κη στο πε­ρι­θώ­ριο της Συ­νό­δου του ΝΑΤΟ, όπου ο Έλ­λη­νας πρω­θυ­πουρ­γός επα­νέ­φε­ρε το ζή­τη­μα του casus belli, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η δια­τή­ρη­ση της απει­λής πο­λέ­μου κατά της Ελ­λά­δας δεν μπο­ρεί να συμ­βα­δί­ζει με την προ­ο­πτι­κή σχέ­σε­ων καλής γει­το­νί­ας και ου­σια­στι­κού δια­λό­γου.

Η ανα­κοί­νω­ση του τουρ­κι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας

Στην επί­ση­μη ανα­κοί­νω­σή του το τουρ­κι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανα­φέ­ρει:

«Η Τουρ­κία δεν απο­τε­λεί απει­λή για κα­νέ­ναν που δεν απο­τε­λεί απει­λή για εμάς.

Η Τουρ­κία υπο­στη­ρί­ζει τη δια­τή­ρη­ση της ει­ρή­νης και της στα­θε­ρό­τη­τας στην πε­ριο­χή και την επί­λυ­ση των υφι­στά­με­νων ζη­τη­μά­των μέσω εποι­κο­δο­μη­τι­κού δια­λό­γου και σχέ­σε­ων καλής γει­το­νί­ας.

«Κά­πνι­ζα και από λάθος μου ξέ­σπα­σε φωτιά» είπε ο άν­δρας που συ­νε­λή­φθη για τη φωτιά στο Σι­σμα­νό­γλειο

Σε αυτό το πλαί­σιο, επα­να­λαμ­βά­νου­με ότι η απο­φυ­γή ρη­το­ρι­κής που θα μπο­ρού­σε να κλι­μα­κώ­σει τις εντά­σεις θα συμ­βά­λει θε­τι­κά στις δι­με­ρείς σχέ­σεις και υπεν­θυ­μί­ζου­με για ακόμη μία φορά ότι οι Τουρ­κι­κές Ένο­πλες Δυ­νά­μεις δεν απο­τε­λούν απει­λή για κα­νέ­ναν που δεν απο­τε­λεί απει­λή για αυτές».

Πηγή: vradini.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.