ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωμπάσκετ U16: Αποκλείστηκε από την Λετονία η Εθνική Παίδων

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Εθνική Παίδων Μπάσκετ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Η Εθνι­κή Παί­δων ητ­τή­θη­κε από τη Λε­το­νία με σκορ 92-80 και θα αντι­με­τω­πί­σει την Πο­λω­νία για τις θέ­σεις 5-8 του Ευ­ρω­μπά­σκετ U16.
  • Ο αγώ­νας ήταν αντα­γω­νι­στι­κός, με την Ελ­λά­δα να προη­γεί­ται σε διά­φο­ρα ση­μεία, αλλά η Λε­το­νία κα­τά­φε­ρε να δια­τη­ρή­σει το προ­βά­δι­σμα στο τέλος.
  • Ο προ­πο­νη­τής Δη­μή­τρης Μι­σια­κός εξέ­φρα­σε την πε­ρη­φά­νια του για την προ­σπά­θεια των παι­κτών, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας ότι η ομάδα του έμει­νε από δυ­νά­μεις στα κρί­σι­μα ση­μεία.
  • Η ελ­λη­νι­κή ομάδα προ­ε­τοι­μά­ζε­ται τώρα για τον αγώνα με την Πο­λω­νία, που θα κρί­νει την κα­τά­τα­ξή της στην τε­λι­κή φάση του τουρ­νουά.

Η Εθνι­κή Παί­δων ητ­τή­θη­κε από τη Λε­το­νία με 92-80 και θα αγω­νι­στεί με την Πο­λω­νία για τις θέ­σεις 5-8 του Ευ­ρω­μπά­σκετ U16, το οποίο μπαί­νει στην τε­λι­κή του ευ­θεία στην Ορα­ντέα της Ρου­μα­νί­ας.

Ο αγώ­νας ήταν από την αρχή ντέρ­μπι με τις δύο ομά­δες να εναλ­λάσ­σο­νται στη θέση του οδη­γού και την Λε­το­νία να δη­μιουρ­γεί μια μικρή δια­φο­ρά τεσ­σά­ρων πό­ντων (12-8, 3’16’’) στην οποία επέ­στρε­ψε άλλες δύο φορές στην πρώτη πε­ρί­ο­δο. Ο Σπα­νός αρ­χι­κά και ο Μο­να­μά στη συ­νέ­χεια πήραν προ­σπά­θειες επι­θε­τι­κά με τον δεύ­τε­ρο να ισο­φα­ρί­ζει (16-16, 7’15’’) και να δίνει ένα +4 (18-22, 8΄17’’) στην Ελ­λά­δα. Ο Αδα­μό­που­λος με συ­νε­χό­με­νους πό­ντους δη­μιού­ρηγ­σε μια από­στα­ση εννέα πό­ντων (21-30 στο 11’20, 23-32 στο 12’50’’). Η αντί­δρα­ση ήρθε με τη μορφή ενός επι­μέ­ρους 14-2 για το 37-34 (17’30’’). Ο Σα­σλό­γλου ευ­στό­χη­σε για το 37-37 (18’), ο Χα­ρα­λα­μπί­δης ευ­στό­χη­σε από τη γραμ­μή για το 39-41 (18’40’’) με το πρώτο μισό να κλεί­νει 45-42.

Η Λε­το­νία μπήκε δυ­να­τά στο παι­χνί­δι και έφτα­σε στο +10 (54-44, 22’14’’). Η ελ­λη­νι­κή ομάδα προ­σπά­θη­σε να επι­στρέ­ψει, έκοψε την δια­φο­ρά στο μισό με συ­νε­χό­με­νους πό­ντους από τον Σπα­νού­λη (60-55 στο 26’36’’, 64-59 στο 29’) με τον Μο­να­μά να πη­γαί­νει ως το κα­λά­θι για το 64-61 (29’24’’). Οι Λε­το­νοί έκα­ναν ένα 12-2 για το 76-63 (31’40”). Η Ελ­λά­δα έκανε το δικό της σερί για να φτά­σει στο 76-72 (33΄30”) από του Μπάρ­λο και Μο­να­μά, Χρι­στο­δού­λου και Κα­ρα­βα­σί­λης συ­νέ­χι­σαν με τον Σπα­νού­λη να μειώ­νει στους δύο (82-80, 37’50”). Ο Γιά­χο­βικς απά­ντη­σε με δύο σουτ τριών πό­ντων (88-80, 38’47”) και βο­ή­θη­σε την ομάδα του να φτά­σει στη νίκη με 92-80 και στους ημι­τε­λι­κούς του Ευ­ρω­μπά­σκετ U16.

Ο προ­πο­νη­τής της ομά­δας, Δη­μή­τρης Μι­σια­κός, δή­λω­σε λίγο μετά την ανα­μέ­τρη­ση: «Τα παι­διά έκα­ναν με­γά­λη προ­σπά­θεια, εί­μα­στε πε­ρή­φα­νοι για τους παί­κτες μας. Στο τέλος ξε­μεί­να­με λίγο από δυ­νά­μεις, κά­να­με υπερ­προ­σπά­θεια να γυ­ρί­σου­με το παι­χνί­δι, ήμα­σταν άστο­χοι σε κρί­σι­μα ση­μεία και δεν κα­τα­φέ­ρα­με να πά­ρου­με τη νίκη. Τώρα θα πρέ­πει να ετοι­μα­ζό­μα­στε για τον αγώνα με την Πο­λω­νία που μπο­ρεί να μας οδη­γή­σει στον αγώνα για τις θέ­σεις 5-6 της τε­λι­κής κα­τά­τα­ξης».

Διαι­τη­τές: Ζου­ρά­πο­βιτς (Βοσ­νία Ερ­ζε­γο­βί­νη), Μπα­λούν (Τσε­χία), Σι­σο­κό (Γαλ­λία)

Δε­κά­λε­πτα: 21-25, 45-42, 67-61, 92-80

Ελ­λά­δα (Μι­σια­κός): Κα­ψά­λης 1, Μο­να­μά 21 (1), Σπα­νός 14, Χα­ρα­λα­μπί­δης 6, Σπα­νού­λης 11, Χρι­στο­δού­λου 4, Κα­ρα­βα­σί­λης 4, Αδα­μό­που­λος 7, Μπάρ­λος 9 (1), Σα­σλό­γλου 3 (1), Ζέρ­βας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.