«Οφείλουμε την επιτυχία μας στο συστηματικό διάβασμα»

Πολύ καλά τα πήγαν και φέτος οι απόφοιτοι των λυκείων του νησιού μας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Παρά το γεγονός ότι τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν δεν ήταν εύκολα, τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πέτυχαν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με υψηλές βαθμολογίες.
Την ικανοποίησή του για τα αποτέλεσματα των εξετάσεων εξέφρασε στην «δ» ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης. «Οι κόποι των παιδιών δικαιώθηκαν γεγονός που φαίνεται από τον μεγάλο αριθμό εισακτέων που είχαμε και φέτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδομαρκάκης.
Η εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως δήλωσαν στη «δ», δικαίωσε τις προσπάθειες τις οποίες έκαναν τόσα χρόνια. Οσο για την συνταγή της επιτυχίας ήταν το συστηματικό διάβασμα, όπως τόνισαν, όλοι σχεδόν οι απόφοιτοι. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά επέλεξαν με βάση τις επιθυμίες τους, τις σχολές που επεδίωκαν να εισαχθούν, τονίζοντας πως παρά την κρίση η επιτυχία θα έρθει ακόμη και με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας.
Συντάκτης της «δ» μίλησε με ορισμένους υποψήφιους (όσους μπόρεσε να εντοπίσει χθες) που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες.

1ο Λύκειο
Ο απόφοιτος του 1ου Λυκείου Ρόδου κ. Ιωάννης Μανωλίτσης που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, δήλωσε στη «δ» ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των εξετάσεων.
«Με ικανοποίησε ιδιαίτερα το αποτέλεσμα που είχα στις εξετάσεις. Κατάφερα να εισαχθώ στην Ιατρική Σχολή κάτι που για εμένα ήταν το πιο σημαντικό. Δεν με χαλάει που είναι στα Ιωάννινα γιατί πάνω από όλα μετράει η σχολή και όχι ο τόπος που βρίσκεται. Ήθελα να γίνω γιατρός από μικρός και το ό,τι πέτυχα από την πρώτη μου δίνει ιδιαίτερη χαρά», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Μανωλίτσης.
Ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα που πέτυχε στις εξετάσεις δήλωσε στη «δ» και η κ. Μαριέτα Κολοκυθά που εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.
«Είμαι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους καθηγητές μου για το ό,τι τα κατάφερα. Έφθασα ως εδώ με συστηματικό διάβασμα και οργάνωση. Έδωσα πολύ από το χρόνο μου και τελικά δεν βγήκα χαμένη», δήλωσε στη «δ» η κ. Μαριέτα Κολοκυθά.
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος που κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης δήλωσε στη «δ» ο κ. Μιχάλης Χατζηνικολάου.
«Με ευχαρίστησε το γεγονός, ότι κατάφερα να εισαχθώ σε μια σχολή που με ενδιαφέρει πολύ. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στους καθηγητές μου αλλά και στους γονείς μου για την στήριξη την οποία μου προσέφεραν. Η σχολή στην οποία μπήκα ήταν η πρώτη επιλογή που έκανα. Για να φθάσω σε αυτό το αποτέλεσμα μελετούσα τουλάχιστον έξι ώρες. Ο κόπος που έκανα δεν πήγε χαμένος», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χατζηνικολάου.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, από τα αποτελέσματα που έφεραν οι μαθητές του σχολείου δήλωσε ο κ. Βασίλης Ζήκας που είναι ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Ρόδου.
«Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δυσκολίες στα θέματα στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν τα παιδιά όλα τελικά πήγαν καλά. Σε σημαντικό ποσοστό τα παιδιά πήγαν πολύ καλά . Η επιτυχία, οφείλεται στη σημαντική δουλειά που έκαναν οι μαθητές καθώς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας», δήλωσε στη «δ» ο κ. Βασίλης Ζήκας.

Κολλέγιο Ρόδου
Πολύ καλά πήγαν όμως και οι απόφοιτοι του Κολλεγίου Ρόδου, που πέτυχαν να εισαχθούν σε πολύ καλές σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
«Αισθάνομαι ικανοποιημένος που έφθασα στο στόχο μου και χαρούμενος, που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Πιστεύω ότι η επιτυχία οφείλεται στην σκληρή δουλειά και στην καλή συνεργασία που είχα με τους καθηγητές μου στο σχολείο αλλά και στο φροντιστήριο. Να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου που με στήριξε. Ήταν η πρώτη μου επιλογή το συγκεκριμένο τμήμα. Τώρα προέχει να έχω την ανάλογη επιτυχία και στη σχολή που έχω εισαχθεί», δήλωσε στη «δ» ο κ. Ευάγγελος Φώκιαλης που εισήχθη στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.
Ιδιαίτερα χαρούμενος, για το αποτέλεσμα που πέτυχε στις εξετάσεις, δήλωσε και ο κ. Ελευθέριος Λεριάς που εισήχθη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.
“Σαφώς είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, που πέτυχα στις εξετάσεις. Η σχολή στην οποία μπήκα ήταν η πρώτη μου επιλογή. Η επιτυχία που είχα αποτελεί προϊόν κόπων και θυσιών. Δεν θεωρώ πως τα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να γράψει πολύ καλά. Πιστεύω πως το σημαντικότερο ρόλο έπαιξε ο ψυχολογικός τομέας στις εξετάσεις», δήλωσε ο κ. Ελευθέριος Λεριάς.
Ιδιαίτερα χαρούμενος, που εισήχθη στη σχολή Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης στο ΤΕΙ Σερρών δήλωσε στη «δ» και ο κ. Ανδρέας Αναστασάκης.
«Προσπάθησα πολύ και τώρα οι κόποι μου ανταμείφθηκαν από το αποτέλεσμα των εξετάσεων. Η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι άλλη από το συστηματικό διάβασμα. Προτιμούσα πλέον να μην κοιμάμαι και να διαβάζω. Τελικά δικαιώθηκα», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Αναστασάκης.

Ροδίων Παιδεία
Θετικό ήταν το κλίμα χθες και στα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία» καθώς οι απόφοιτοι του σχολείου σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες.
«Η σχολή στην οποία μπήκα ήταν η δεύτερη επιλογή μου και είμαι χαρούμενος για αυτό. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να πάω και τόσο καλά. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Απαιτήθηκε πολύς χρόνος για να μελετώ. Ωστόσο όμως είχα ξεκινήσει από την αρχή δυναμικά», δήλωσε στη «δ» κ. Λυκούργος Βουλής που εισήχθη στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης.
«Είμαι ανακουφισμένη γιατί έδωσα μεγάλο αγώνα και θα ήταν αδικία, να μην πετύχω το στόχο μου. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να πετύχω το καλό αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε πως φέτος τα θέματα ήταν δύσκολα. Η σχολή στην οποία μπήκα ήταν η πρώτη μου επιλογή και δεν θα την άλλαζα με καμία», δήλωσε η κ. Αλίκη Αλεξιάδη που εισήχθη στη σχολή Φιλολογίας Θεσσαλονίκης.
«Είμαι χαρούμενη γιατί σχεδόν περίμενα το αποτέλεσμα το οποίο πέτυχα. Αν και τα θέματα δεν ήταν εύκολα το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Η συνταγή της επιτυχίας για μένα ήταν το πολύ και συστηματικό διάβασμα», δήλωσε στη «δ» η κ. Ελένη Κυριακούλη που εισήχθη στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
«Αισθάνομαι ότι δικαιώθηκα για τους κόπους τους οποίους έκανα για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα θέματα που τέθηκαν στις εξετάσεις ήταν απαιτητικά και πολλά σε όγκο για την ώρα που είχαμε στη διάθεσή μας για να γράψουμε. Παρόλα αυτά όλα πήγαν καλά. Το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε με διάβασμα και μεθοδικότητα. Είχα επίσης τη συμπαράσταση των γονιών μου και των καλών μου καθηγητών» , δήλωσε στη «δ» η κ. Σταματία Γιοφτσίδη που εισήχθη στη Σχολή Βιολογίας Θεσσαλονίκης.
«Για μένα από την αρχή του Λυκείου στόχος μου ήταν να εισαχθώ στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στην Αθήνα. Πάντα με ενδιέφεραν τα τεχνολογικά μαθήματα. Η κατασκευή κτηρίων είναι κάτι που μου αρέσει και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα», δήλωσε στη «δ»ο κ. Ανδρόνικος Σκιαδόπουλος που εισήχθη στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αθηνών.
«Επιτέλους φάνηκε πως οι κόποι που έκανα σε όλο το Λύκειο, απέδωσαν με το αποτέλεσμα που πέτυχα. Διάβαζα αρκετά και αυτό ήταν το συστατικό της επιτυχίας. Εμπιστεύτηκα τους καθηγητές μου και απέφυγα να κάνω φροντιστήρια έξω. Μου αρέσει η επιστήμη της Ιατρικής και για αυτό επέλεξα τον συγκεκριμένο κλάδο. Μπήκα στη σχολή για να διαβάζω και να πετύχω και εκεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε στη «δ» ο κ. Βασίλης Παπαχριστοδούλου που εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των εξετάσεων δήλωσε στη «δ» ο κ. Σταύρος Πρωτογεράκης που ήταν συντονιστής του προγράμματος Σπουδών στα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία.
«Οι απόφοιτοί μας έκαναν σημαντική προσπάθεια και δικαιώθηκαν. Μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Στο σχολείο μας ο τρόπος που γίνεται η παράδοση των μαθημάτων δίνει το χρόνο στα παιδιά να αφομοιώσουν σωστά τις γνώσεις και να μελετήσουν αργότερα καλά στα σπίτια τους», δήλωσε ο κ. Σ. Πρωτογεράκης.