Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή νέων περιοριστικών όρων αφέθηκαν χθες μετά τη συμπληρωματική τους απολογία ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου δύο ημεδαποί, μια γυναίκα και ένας άνδρας, εκπρόσωποι εταιρείας παροχής νομικών και οικονομικών συμβούλων, που φέρονται να διαφήμιζαν λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Οι δύο κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά την πρώτη απολογία τους με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Οι κατηγορούμενοι, όπως έγραψε η «δημοκρατική», συνελήφθησαν στην Λαμία σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Φεβρουάριο του 2011 κατόπιν σχετικής διαφήμισης της εταιρείας τους σε τοπική εφημερίδα, ότι μαζί με τους συνεργάτες τους παρέχουν νομικές, οικονομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες και έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν οφειλές σε τραπεζικά ιδρύματα και να εκδίδουν δάνεια ακόμη και σε άτομα που είναι καταχωρημένα στο σύστημα «Τειρεσίας», κατόρθωσαν να βρούν πελατεία και αφαiρεσαν με απατηλές υποσχέσεις 24.600 ευρώ, 8.700 ευρώ, 53.180 ευρώ και 14.900 ευρώ από 4 ημεδαπούς στη Ρόδο.
Μάλιστα φέρονται να έπεισαν θύματα τους ότι είχαν «άκρη» στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι δεν είχαν γνωριμίες με υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, ούτε και μπορούσαν να εξασφαλίσουν την έγκριση και εκταμίευση μεγάλων ποσών δανείων.
Το όφελος που απεκόμισαν από 4 θύματα τους φέρεται να ανέρχεται σε 101.380 ευρώ.
Απολογούμενοι υποστήριξαν ότι έχουν πλέον επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της εστίασης αφού η τριετής περίπου απασχόληση τους επιχειρηματικά με τα δάνεια απέτυχε. Την αποτυχία της ενασχόλησης τους αυτής απέδωσαν μάλιστα σε δύο δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.

Ισχυρίστηκαν ότι τα χρηματικά ποσά που τους παρέδωσαν οι μηνύτριες είναι λιγότερα ενώ τμήμα των ποσών που αναφέρουν τα κατέβαλαν σε δικηγόρο των Αθηνών, τον οποίο και κατονομάζουν, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός αυτό απέκρυψαν οι μηνύτριες στις καταθέσεις τους.
Ισχυρίστηκαν ότι όταν το δικηγορικό γραφείο απέτυχε στις περισσότερες δεσμεύσεις του και δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, με συνέπεια οι πελάτες να εκφράζουν δυσαρέσκεια, περί τα τέλη Δεκεμβρίου 2012, σταμάτησαν την συνεργασία με το συγκεκριμένο γραφείο και ξεκίνησαν συνεργασία με άλλον δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος τους υποσχέθηκε πως με την άσκηση αρνητικών αγωγών εναντίον των Τραπεζών, θα μπορούσαν οι πελάτες τους, μεταξύ των οποίων και οι μηνύτριες, να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα δάνεια τους ή ακόμη και να τα ακυρώσουν.
Ο δικηγόρος αυτός άσκησε εξάλλου για λογαριασμό των κατηγορούμενων και αγωγή κατά του πρώτου δικηγόρου με τον οποίον είχαν συνεργασία αλλά και για λογαριασμό πελατών του γραφείου στο Ειρηνοδικείο Ρόδου.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστη ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ