Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος κοιτάξει τα αρχεία της 22ας Νοεμβρίου θα βρει όλο τον κόσμο συγκλονισμένο από τη γενική επίθεση του ISIS, από την οδυνηρή διαπίστωση ότι η παράλογη δολοφονική ισλαμική τρομοκρατία έχει για τα καλά φτάσει στις πόρτες των σύγχρονων δημοκρατιών και θα ανατριχιάσει κι αυτός βλέποντας τις Βρυξέλλες πόλη φάντασμα με κλειστά σχολεία, καταστήματα και αντί για κόσμο στους δρόμους στρατό.
Όμως, όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θα παίξει τα βίντεο των ειδήσεων της 22ας Νοεμβρίου 2015 θα εκπλαγεί. Θα πάθει γενική σύγχυση, θα ξανακοιτάζει τις ημερομηνίες, νομίζοντας ότι κάνει λάθος, όταν στην Ελλάδα θα δει άλλη εικόνα. Μια χώρα που μακαρίως, από όρθρου βαθέως, ασχολείται όποιο μέσο κι αν ανοίξεις, με τέσσερις τύπους που έδωσαν μια μάχη ξεκατινιάσματος πριν ο ένας τους καταφέρει να γίνει αρχηγός σε μια Νέα Δημοκρατία, την οποία φρόντισαν να εξευτελίσουν ως κόμμα και ως παράταξη.
Δεν ξέρω εάν τους έστειλε λουλούδια ο κ. Τσίπρας . Είναι βέβαιο όμως πως το φιάσκο στη ΝΔ εορτάζεται με σαμπάνιες, στην Κουμουνδούρου. Φρόντισαν να διαβεβαιώσουν, ότι το κόμμα που θέλουν να διοικήσουν δεν υφίσταται. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει ότι το 2015 δεν κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία ένα τυπικό μηχανισμό τεχνικής υποστήριξης αρχαιρεσιών; Ποιός θα πάρει στα σοβαρά τους κυρίους που βολεύτηκαν με αλληλοκατηγορίες για το χθεσινό φιάσκο, αντί να προστατεύουν από κοινού το κόμμα τους; Ποιος θα πιστέψει ότι αυτή η ΝΔ μπορεί να προβάλει τον εαυτό της ως εναλλακτική λύση, όταν δεν είναι ικανή ούτε εσωτερικές εκλογές να διεκπεραιώσει και σοβαρά και υπεύθυνα να διαχειρισθεί μια κρίση;
Δεν με λες ούτε καν φίλα διακείμενη με τις τάξεις της, αλλά σας βεβαιώνω πως δεν χαίρομαι καθόλου με αυτή την κατάντια, καθώς σε μια δημοκρατία χρειάζεται να υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση. Κανείς δεν πρέπει να χαίρεται. Η μυθική αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας να κάνει εκλογές, σε κοινή θέα Ελλήνων και Ευρωπαίων, αποδεικνύει την ανικανότητα των ανθρώπων που ζητούν να καταλάβουν κρατικές θέσεις από τις οποίες θα αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας.
Aν όσοι τις διοργάνωσαν είχαν κανονικές δουλειές, σήμερα, θα είχαν απολυθεί. Δεν εξαιρούνται οι υποψήφιοι και οι εκπρόσωποί τους, οι οποίοι χαμπάρι δεν πήραν ένα μήνα; Και είναι κάτι παραπάνω από αστεία,τα σενάρια που βλέπουν προβοκάτσια από πίσω, υποψηφίων, φίλων υποψηφίων, μέχρι και του… κ. Τσίπρα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ