Ειδήσεις

Φυλλάδια για ασφαλή οδήγηση μοίρασαν οι Πυροσβέστες στους οδηγούς

Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι προ των πυλών και όλος ο κόσμος είναι σε μία εύθυμη εορταστική διάθεση. Την συγκεκριμένη εορταστική περίοδο είναι  γνωστή η τάση όλων μας να καταναλώνουμε αλκοόλ σε βαθμό μεγαλύτερο από ότι στην καθημερινότητα μας. Αυτή μας η συνήθεια με την ταυτόχρονη χρήση των αυτοκινήτων μας, είναι η αιτία που έχουμε θρηνήσει τα προηγούμενα έτη σε αντίστοιχες περιόδους πολλά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Με αφορμή αυτού του γεγονότος και για αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας για τους κινδύνους που εγκυμονούν όταν οδηγούμε υπό την επήρεια του αλκοόλ, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, συγκεντρώθηκαν σήμερα 21-12-2017 ημέρα Πέμπτη και Ω/11:30 στην πλατεία Κύπρου στη Ρόδο, όπου και μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς φυλλάδια με το σύνθημα ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΔΗΓΟ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ, καθώς επίσης και συσκευές αλκοτέστ μίας χρήσης.

Στο συγκεκριμένο φυλλάδιο αναφέρονταν αναλυτικά οι επιπτώσεις που επιφέρει η δράση του αλκοόλ στον ανθρώπινο εγκέφαλο, με συγκεκριμένα παραδείγματα ανάλογα το είδος και την ποσότητα του αλκοόλ. Παράλληλα παρείχε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε πριν από μία έξοδο μας ή όταν έχουμε ήδη καταναλώσει αλκοόλ.

 

Για την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης μας, μεγάλη συμβολή είχε η εμπειρία της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και της Προέδρου της κας Ελένη Καρύδη, την οποία και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά δημοσίως. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας της Ελληνικής Αστυνομίας που με την παρουσία τους στον χώρο και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

 

 

 

 

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                              Ο Πρόεδρος

 

Δημητρακόπουλος  Ιωάννης                                                                                                 Χατζηκυριάκος Ιωάννης

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου