ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Το Περιστέρι ανέκαθεν στήριζε τους Έλληνες παίκτες”!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Μέγεθος γραμμάτων
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Ο Μα­νώ­λης Χα­τζη­δά­κης μί­λη­σε για την από­φα­σή του να με­τα­κο­μί­σει στο Πε­ρι­στέ­ρι, το­νί­ζο­ντας ότι ήταν η μόνη ομάδα για την οποία θα άφηνε το Μα­ρού­σι λόγω του γνω­στού πρό­τζεκτ και του προ­πο­νη­τή του.
  • Εξήρε τη ση­μα­σία του ελ­λη­νι­κού στοι­χεί­ου στην ομάδα, ση­μειώ­νο­ντας ότι οι Έλ­λη­νες αθλη­τές έχουν πάντα χώρο να αγω­νι­στούν και ότι οι ευ­ρω­παϊ­κές διορ­γα­νώ­σεις προ­σφέ­ρουν πε­ρισ­σό­τε­ρες ευ­και­ρί­ες.
  • Ο Χα­τζη­δά­κης δή­λω­σε ότι στό­χος του είναι να ερ­γα­στεί σκλη­ρά και να εντα­χθεί δυ­να­τά στο rotation της ομά­δας, με προ­τε­ραιό­τη­τα την επι­τυ­χία του Πε­ρι­στε­ρί­ου.
  • Τέλος, προ­έ­βλε­ψε ότι η νέα σεζόν της GBL θα είναι από τις κα­λύ­τε­ρες, με τις ομά­δες να ενι­σχύ­ο­νται και να έχουν με­γά­λες φι­λο­δο­ξί­ες, γε­γο­νός που θα ανε­βά­σει το επί­πε­δο του πρω­τα­θλή­μα­τος.

Ο νέος σέ­ντερ του Πε­ρι­στε­ρί­ου, Μα­νώ­λης Χα­τζη­δά­κης, μί­λη­σε στην εκ­πο­μπή «Άμεσο Ρι­πλέι» του ΕΟΚ WebRadio με την Έλενα Βο­για­τζή και μί­λη­σε για το νέο αυτό κε­φά­λαιο της κα­ριέ­ρας του.Ο Λε­ριός αθλη­τής, που ξε­κί­νη­σε το μπά­σκετ στον το­πι­κό Πα­νιώ­νιο, μετά τον Κο­λοσ­σό, την Α.Ε.Κ., τον Άρη και το Μα­ρού­σι θα συ­νε­χί­σει στο Πε­ρι­στέ­ρι και ανέ­φε­ρε τα εξής για την επό­με­νη σε­λί­δα της κα­ριέ­ρας του, στο ελ­λη­νι­κό μπά­σκετ:

Για την από­φα­σή του να πάει στο Πε­ρι­στέ­ρι: «Δεν ήταν εύ­κο­λη από­φα­ση να αφήσω το Μα­ρού­σι. Δεν έχει ση­μα­σία πόσες σεζόν ήσουν σε μια ομάδα, κάθε φορά που θέ­λεις να αλ­λά­ξεις “σε­λί­δα” είναι μια δύ­σκο­λη δια­δι­κα­σία. Πρέ­πει να τα βά­λεις κάτω με τους αν­θρώ­πους σου, την οι­κο­γέ­νειά σου, τους μά­να­τζέρ σου και να σκε­φτείς. Τα έβαλα κάτω και η αλή­θεια είναι ότι η μόνη ομάδα για την οποία θα άφηνα το Μα­ρού­σι ήταν το Πε­ρι­στέ­ρι, γιατί είναι ένα πρό­τζεκτ που το γνω­ρί­ζω καλά και λόγω του κό­ουτς, με τον οποίο ήμα­σταν και συ­μπαί­κτες στο πα­ρελ­θόν. Ήταν, όμως, και δική μου επι­θυ­μία να βρί­σκο­μαι στην ομάδα, γιατί έδει­ξε και πέ­ρυ­σι ένα πολύ καλό πρό­σω­πο και έχει και το ατού ότι βρί­σκε­ται σε μια πολύ καλή ευ­ρω­παϊ­κή διορ­γά­νω­ση, όπως το Basketball Champions League».

Για το ελ­λη­νι­κό στοι­χείο που υπάρ­χει στο Πε­ρι­στέ­ρι: «Νο­μί­ζω το Πε­ρι­στέ­ρι ανέ­κα­θεν τα τε­λευ­ταία χρό­νια, είτε με τον κό­ουτς Ξαν­θό­που­λο, είτε με τον κό­ουτς Σπα­νού­λη, είτε με τον κό­ουτς Λι­μνιά­τη, στή­ρι­ζε τον Έλ­λη­να αθλη­τή και του έδινε χώρο μέσα στο παρκέ. Είναι ση­μα­ντι­κό και το ότι υπάρ­χουν και τα ευ­ρω­παϊ­κά παι­χνί­δια, οπότε είναι πε­ρισ­σό­τε­ρα τα παι­χνί­δια για ‘μας. Ωστό­σο, τε­λι­κά, παί­ζουν αυτοί που αξί­ζουν και νο­μί­ζω ότι ο κό­ουτς το απέ­δει­ξε αυτό πέ­ρυ­σι και γι’ αυτό η ομάδα είχε τόσο καλή πο­ρεία».

Για τους προ­σω­πι­κούς του στό­χους ενό­ψει της επερ­χό­με­νης σεζόν: «Εγώ και φέτος θα συ­νε­χί­σω να κάνω αυτό που κάνω κάθε χρόνο, να δου­λεύω σκλη­ρά και να είμαι ένας παί­κτης της ομά­δας. Μετά την περ­σι­νή χρο­νιά, η οποία ήταν λίγο ιδιαί­τε­ρη και για την ομάδα, έτσι όπως εξε­λί­χθη­καν τα πράγ­μα­τα, αλλά και για ‘μένα, θέλω να βρί­σκο­μαι σε μια ομάδα που να μπω δυ­να­τά στο rotation, να με εμπι­στευ­τεί ο κό­ουτς, αλλά και το ση­μα­ντι­κό­τε­ρο απ’ όλα είναι η ομάδα να πε­τύ­χει. Μέσω της επι­τυ­χί­ας της ομά­δας ανε­βαί­νου­με όλοι, αυτό μού έχει δι­δά­ξει και εμένα το πα­ρελ­θόν. Τις χρο­νιές που στο πα­ρελ­θόν η ομάδα στην οποία συμ­με­τεί­χα πέ­τυ­χε, τότε εξε­λί­χθη­κα κι εγώ ο ίδιος. Τότε πήγα και στην Εθνι­κή ομάδα. Οπότε, το κύριο μέ­λη­μά μου είναι η επι­τυ­χία της ομά­δας και, μέσα απ’ αυτήν την πα­ρα­γω­γι­κή δια­δι­κα­σία, να συμ­με­τέ­χω και εγώ».

Για το επί­πε­δο της GBL τη νέα σεζόν: «Προ­μη­νύ­ε­ται ένα από τα κα­λύ­τε­ρα πρω­τα­θλή­μα­τα των τε­λευ­ταί­ων χρό­νων. Οι ομά­δες της Θεσ­σα­λο­νί­κης έχουν ανέ­βει πάρα πολύ, η ΑΕΚ είναι μια στα­θε­ρή δύ­να­μη, ενώ ο Ολυ­μπια­κός και ο Πα­να­θη­ναϊ­κός είναι οι κο­ρυ­φαί­ες ομά­δες στην Ευ­ρώ­πη. Από ‘κει και πέρα, οι ομά­δες από κάτω έρ­χο­νται με πάρα πολ­λές φι­λο­δο­ξί­ες. Βλέ­που­με και ομά­δες που μόλις ανέ­βη­καν, όπως ο Βίκος και η Δόξα Λευ­κά­δας, να κά­νουν πάρα πολύ ση­μα­ντι­κές προ­σθή­κες, τόσο σε Έλ­λη­νες όσο και σε ξέ­νους. Θα έχου­με ένα πάρα πολύ ση­μα­ντι­κό πρω­τά­θλη­μα, που όλοι θα μπο­ρούν να κοι­τά­ξουν στα μάτια όλους. Επί­σης, θα υπάρ­χουν και δυ­να­τές έδρες, που δε θα είναι εύ­κο­λο να πε­ρά­σεις απ’ αυτές. Νο­μί­ζω πως το ότι ανε­βαί­νει το πρω­τά­θλη­μα στις υψη­λές θέ­σεις, εκεί όπου θα είναι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, αυτό ανε­βά­ζει και όλους τους υπό­λοι­πους».

Για την Εθνι­κή Αν­δρών: «Η αλή­θεια είναι ότι δεν τα κα­τα­φέ­ρα­με στο προη­γού­με­νο “πα­ρά­θυ­ρο”. Νο­μί­ζω ότι, αν κα­τέ­βου­με σο­βα­ροί και όπως ξέ­ρου­με να κά­νου­με κα­λύ­τε­ρα απ’ όλους, τότε θα κα­τα­φέ­ρου­με να κά­νου­με το 2/2 σε αυτό το “πα­ρά­θυ­ρο”. Παί­ζου­με απέ­να­ντι σε δύο πολύ καλές ομά­δες. Δε θα είναι εύ­κο­λο, αλλά νο­μί­ζω ότι η καλή Εθνι­κή μπο­ρεί να τους κερ­δί­σει όλους. Το απο­δεί­ξα­με αυτό και στο Ευ­ρω­μπά­σκετ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.