Ειδήσεις

 Eurostat – Στο φάσμα της φτώχειας το 26% των Ελλήνων

Πάνω από ένας στους 4 Έλληνες, δηλαδή το 26% των πολιτών, διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής. Το ποσοστό αυτό ήταν πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (21%) και το τέταρτο υψηλότερο στην ΕΕ.

Ειδικότερα, το 2023, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ (21% του πληθυσμού) διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με την Eurostat, οι συγκεκριμένοι πολίτες ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού: κίνδυνος φτώχειας, σοβαρή διατροφική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με υψηλή ανεργία.

Ο αριθμός μειώθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με το 2022 όπου καταγράφηκαν 95,3 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 22% του πληθυσμού της ΕΕ.

Τα ποσοστά των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό διέφεραν μεταξύ των χωρών της ΕΕ το 2023.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (32%), τη Βουλγαρία (30%), την Ισπανία (27%) και την Ελλάδα (26%).

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (12%), τη Σλοβενία ​​(14%), τη Φινλανδία και την Πολωνία (αμφότερες από 16%).

Σε απόλυτους αριθμούς, κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετώπιζαν 2,658 εκατ. Έλληνες και 94,638 εκατ. πολίτες της ΕΕ.

 

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου