Τοπικές Ειδήσεις

Eξετάστηκαν οι ενστάσεις κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών

Εξετάστηκαν χθες ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου οι ενστάσεις κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 26 Μαΐου 2019 και 2 Ιουνίου 2019.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκε η ένταση που υποβλήθηκε κατά του κύρους των Δημοτικών Εκλογών στον Δήμο Κω από τους κ.κ. Γεώργιο Κυρίτση και Νικόλαο Πόγια της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής Κως 2023» κατά του κ. Γεωργίου Ψυρή της παρατάξεως «Ισχυρή Κως» αλλά και η αντένσταση που κατατέθηκε. Επιπλέον συζητήθηκε η ένσταση του κ. Γεωργίου Τρικοίλη της παρατάξεως «Νέα Κάλυμνος» κατά των κ.κ. Ι. Διαμαντή, Θ. Πιζάνια, Μαρίας Μαρκαντωνάκη, Ιακωβίνας Μπερκέτη, Εμμανουήλ Βορδοχείλα, Ειρήνης Μπάντου (Χούλλη) και Αννας Τσατταρού της ίδιας παρατάξεως.
Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης που υποβλήθηκε από την κ. Αννα Σταυλά της παρατάξεως «Συνεργασία Πολιτικών Αστυπάλαιας» κατά της κ. Ελευθερίας Πολλού.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στο επόμενο διάστημα.
Στο μεταξύ, προσδιορίστηκε για τις 22 Ιουλίου 2019 η εξέταση από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου της ένστασης κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών που υπέβαλε ο υποψήφιος της δημοτικής παράταξης «Νέα Μέρα-Ροδίων Οραμα» με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη, κ. Στέφανος Καψάλης. Ο κ. Καψάλης που σύμφωνα με την ανακήρυξη έλαβε 430 σταυρούς προτίμησης, στρέφεται κατά του συνυποψηφίου του κ. Αθανάσιου Βυρίνη, που έλαβε 439 σταυρούς.
Διατείνεται ότι υφίστανται πλημμέλειες ως προς την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων ως και παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας που διέπουν την κήρυξη 71 ψηφοδελτίων του συνυποψηφίου του ως έγκυρων και ζητά την ακύρωσή τους.
Τον κ. Καψάλη εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Γιάννης Κουμπιάδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου