Τοπικές Ειδήσεις

Υποβλήθηκαν 11 αιτήσεις επίδειξης ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο Ρόδου

11 αιτήσεις για επίδειξη ψηφοδελτίων, ουσιαστικά για επανακαταμέτρηση αυτών υποβλήθηκαν ως χθες το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο της Ρόδου από μεμονωμένους υποψήφιους αλλά και συνδυασμούς.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί σήμερα και ώρα 03.00 και ακολούθως η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ρόδου αφού τις αξιολογήσει θα ορίσει συνεργεία που θα αναλάβουν το σχετικό έργο παρουσία προφανώς των ενδιαφερομένων ή εκπροσώπων τους.
Πιθανολογείται ότι στους πίνακες των σταυρών που έλαβαν υποψήφιοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υπήρξε λάθος σε ένα εκλογικό τμήμα στο Γεννάδι στο οποίο η παράταξη «Μπροστά στο Νότιο Αιγαίο» έλαβε 74 ψήφους συνολικά ενώ οι υποψήφιοι αυτής κανένα σταυρό προτίμησης.
Πιθανολογείται ειδικότερα ότι υπήρξε λάθος στην μεταφορά του πρακτικού στο σύστημα.
Ορισμένοι υποψήφιοι θεωρούν ότι δεν έχουν προσμετρηθεί στην δύναμή τους όλοι οι σταυροί προτίμησης από συγκεκριμένα τμήματα.
Σε κάθε περίπτωση το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα ενώ την Τετάρτη εκτός απροόπτου θα ακολουθήσει και η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ρόδου και ακολούθως θα αρχίσει η 7ήμερη προθεσμία προσφυγών ενώπιον του εκλογοδικείου.
Στο μεταξύ συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι δημοτικός συνδυασμός έχει υποβάλει αναφορά ενώπιον της επιτροπής εκλογικών παραβάσεων προκειμένου να ελεγχθεί αντίπαλος συνδυασμός που φέρεται να έκανε χρήση φυλλαδίων και ανάρτησης αφισών την ημέρα των εκλογών, πράγμα που απαγορεύεται.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η καταγγελία από την αρμόδια επιτροπή ο καταγγελλόμενος συνδυασμός απειλείται με πρόστιμο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου