Βρετανοί και Γερμανοί δημοσιογράφοι και bloggers περιγράφουν τη δική τους ταξιδιωτική εμπειρία από την Κω, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Η εξωτική ομορφιά της Κω, η πλούσια ιστορική κληρονομιά και οι φιλόξενοι κάτοικοί της, προβάλλονται μέσα από μια σειρά ενεργειών τουριστικής προβολής του νησιού στις αγορές της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας, μέσα από έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Κω και της Marketing Greece.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αποστολή δημοσιογράφων και bloggers από την Μ. Βρετανία και επίσκεψη του Γερμανού δημοσιογράφου και συνεργάτη πολλών εφημερίδων, Jochen Mussig. Επιπλέον, η Κως αποτέλεσε μέρος του προγράμματος προώθησης ιδανικών προορισμών διακοπών για το 2016, στο πλαίσιο συμμετοχής της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση WTM 2015 στο Λονδίνο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον δημοσιογράφων για τον προγραμματισμό αποστολών εντός του 2016. Οι πρωτοβουλίες διοργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από την Marketing Greece σε συνεργασία με το Δήμο Κω και στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Η. Σηφάκης, το ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε κορυφαίους δημοσιογράφους της Αυστρίας στο τέλος Νοεμβρίου από την Marketing Greece, στο πλαίσιο ειδικής αποστολής και συναντήσεων με σημαντικά μέσα επικοινωνίας της Αυστρίας.

Σε δήλωση του, ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει:

“Η Κως είναι και θα παραμείνει ένας διαρκώς αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός.

Αξιοποιούμε για πρώτη φορά πρωτοποριακές μεθόδους προβολής του νησιού.

Αξιοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να περάσουμε το μήνυμα ότι η Κως αποτελεί έναν ασφαλή και ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Ακυρώνουμε τα στερεότυπα που κάποιοι θέλουν να περάσουν, με αφορμή το μεταναστευτικό.

Όλα αυτά ο Δήμος Κω τα κάνει μόνος του, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού στο νησί μας. Χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την ιδέα του τέταρτου κορυφαίου τουριστικού προορισμού, βάζουμε πιο ψηλά τον πήχη.”

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ