Ειδήσεις

Συνάντηση Δημάρχου Ρόδου με αντιπροσωπεία Ρώσων καθηγητών της Τουριστικής Σχολής της Μόσχας

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος στο διευθυντή της Τουριστικής Σχολής της Μόσχας και την αντιπροσωπεία των 16 Ρώσων καθηγητών της σχολής, που συνοδεύονταν από δύο ηγουμένους Ορθοδόξων εκκλησιών της περιοχής Μαζάϊσκ (Μοzhaisk) της Ρωσίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης τους σήμερα στο Δημαρχείο.
Ο διευθυντής του Μοzhaisk College, όπως ονομάζεται η σχολή, κ. Vladislav Novikov, που ήλθε στη Ρόδο για τρίτη συνεχόμενη φορά και οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στις εργασίες του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και της Ελλάδας γενικότερα», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, παράρτημα Ρόδου, στις 19 & 20 Μαρτίου 2015, στα γραφεία του Ινστιτούτου.

Η προβολή και προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η ανταλλαγή φοιτητών τουριστικών επαγγελμάτων μεταξύ Ρόδου και Ρωσίας, ήταν εξάλλου το αντικείμενο συζήτησης του Δημάρχου με τον διευθυντή και τους καθηγητές της σχολής, όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηδιάκος παρουσία και της αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου, στην τελετή υποδοχής, στην αίθουσα εθιμοτυπίας.
Εστιάζοντας μάλιστα στους στενούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τις δύο χώρες, Ελλάδα και Ρωσία, στις ίδιες παραδόσεις και θρησκεία, υπογράμμισε:
«Η πρόσκληση που απευθύναμε σε διευθυντή και καθηγητές, πέραν των φιλικών σχέσεων και ανταλλαγής εμπειριών στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης, εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια του δήμου Ρόδου να προσελκύσει τουρίστες από την Ρωσία, σε μια δύσκολη πολιτικά και οικονομικά περίοδο και για τις δύο χώρες. Ο τουρισμός από τη Ρωσία στη Ρόδο, ξεκίνησε δυναμικά πριν από μερικά χρόνια, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μια πτώση εξαιτίας γεωπολιτικών συγκυριών που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν. Για το λόγο αυτό καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επανακάμψουν οι τουρίστες από τη φίλη χώρα τη Ρωσία στη Ρόδο και την Ελλάδα».
Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί, απευθυνόμενος και στους δύο ηγουμένους, τον πατέρα Δανιήλ και πατέρα Ντιμίτρι και στον θρησκευτικό- προσκυνηματικό τουρισμό που αναπτύσσεται στη Ρόδο και τα νησιά της Δωδεκανήσου, Πάτμο, Νίσυρο και άλλα, με επισκέπτες, πιστούς από όλο τον κόσμο.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δύο ιερωμένους οι οποίοι του χάρισαν το εικόνισμα του Αγίου Νικολάου, προστάτη της πόλης Μαζάϊσκ, που όπως είπαν στο δήμαρχο «έχει προστατεύσει την πόλη από εχθρούς στο διάβα των αιώνων». Στη συνέχεια, ο δήμαρχος αντάλλαξε δώρα με το διευθυντή και τους καθηγητές, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν θερμά για την υποδοχή, τη φιλοξενία και του απηύθυναν πρόσκληση να επισκεφθεί σύντομα την πόλη τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου