Ειδήσεις

ΕΣΠΑ: 10.000 ευρώ σε κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία-Ποιες οι προϋποθέσεις

Ανάσα σε χιλιάδες νέους ελεύθερους επαγγελματίες φαίνεται να δίνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», προϋπολογισμού 65 εκατομμυρίων ευρώ, επιδοτεί πρώην άνεργους που άνοιξαν κάποια επιχείρηση καθώς εταιρείες και συνεταιρισμούς που έκαναν προσλήψεις ανέργων.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την επιδότηση
Μπορείτε να λάβετε έως και 10.000 ευρώ εάν είστε πρώην άνεργος και κάνατε έναρξη επαγγέλματος από την 01/01/2014. Με την δέσμευση, όμως, πως για διατηρήσετε σε λειτουργία την επιχείρησή σας για ένα χρόνο μετά από την ημερομηνία έγκρισης της επιδότησης.
Τα 450 ευρώ δικαιούνται μηνιαίως όσες επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί αύξησαν τις θέσεις εργασίας τους μετά την 01/01/2015 με μία ή περισσότερες προσλήψεις ανέργων. Οι προσλήψεις πρέπει να αφορούν στο χρονικό διάστημα από 01/01/2015 έως 31/08/2015 με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή και μερικής απασχόλησης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως οι συμβάσεις πρέπει να έχουν ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και να διατηρηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Δεν έχουν δικαιώμα επιδότησης όσοι μείωσαν το προσωπικό που είχαν τον Δεκέμβριο του 2014.
Οι καταλυτικές ημερομηνίες είναι η Δευτέρα (23/11/2015) για όσους έχουν έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων και η Τρίτη (01/11/2015) για όσους η έδρα τους είναι στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου