Ειδήσεις

‘ Αργος Καλύμνου: Zητούν λύση για το Καταφύγιο Άγριας Ζωής

Δημοσιεύουμε την επιστολή που έστειλε στην “δ”, ο κ. Τσικούρης Βασίλειος, “μήπως και δοθεί λύση στο πρόβλημα των κατοίκων του ΄Αργος Καλύμνου” όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.
ΠΡΟΣ ΥΠΕΚΑ
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια αναφορικά με την επέκταση καταφυγίου άγριας ζωής στην περιοχή Άργους Καλύμνου αλλά ταυτόχρονα και για την ύπαρξη κλωβού σε περιοχή εκτός ΚΑΖ αλλά και χωρίς να υπάρχει απαγόρευση κυνηγίου στην συγκεκριμένη περιοχή συνάμα όμως και η απαράδεκτη στάση του κυνηγετικού συλλόγου Καλύμνου έναντι των κατοίκων των συνοικισμού του Άργους όσον αφορά την επικινδυνότητα της συμπεριφοράς τόσο όσον αφορά τη ζωή των κατοίκων όσον και των ζώων αυτών.

Όλα αυτά τα χρόνια τόσο η Αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου όσο και η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου με ατέλειωτες παλινωδίες προς εμάς όσο και προς διάφορος φορείς όπως η Ελληνική Ορνιθολογική εταιρεία μας έχουν εξοργίσει κυρίως όσον αφορά την επέκταση του ανωτέρω καταφυγίου η επέκταση του οποίου είναι απαραίτητη για την προστασία του σπάνιου είδους του σπιζαετού .
Ατελείωτη επιστολογραφία μεταξύ ημών και των ανωτέρω υπηρεσιών αποδεικνύει τον εμπαιγμό που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Έχουμε απευθυνθεί στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στην Εισαγγελία πρωτοδικών Κω αλλά η χρονοτριβή όλων αυτών των θεσμών να λάβουν θέση για τα πεπραγμένα έχουν εξωθήσει το θράσος των ανωτέρω υπηρεσιών στα ύψη.

Η ύπαρξη και λειτουργία κλωβού εκτός ΚΑΖ και σε περιοχή χωρίς απαγόρευση κυνηγίου παρά τις καταγγελίες μας είναι ένα απτό δείγμα της αδιαφορίας ή ανεκτικότητας των ανωτέρω που ανέχονται την παραβατικότητα των κυνηγών.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και στην γενικότερη στάση του κυνηγετικού συλλόγου Καλύμνου όπου καλύπτει όλες τις έκνομες ενέργειες των μελών του όπως πυροβολισμοί όπου τα σκάγια φθάνουν στα έσω του οικισμού, εκγύμναση σκύλων εκτός των καθορισμένων ζωνών με αποτέλεσμα να θανατώνονται ζώα ελευθέρας βοσκής από τις επελάσεις τους ή προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος τους περικλείονται σε μάντρες οπότε τα έξοδα διατροφής τους εκτοξεύονται . Η οικονομική ζημία που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής είναι πολύ μεγάλη.
΄Ολα αυτά γίνονται αιτία διαξιφισμών μεταξύ κυνηγών και κτηνοτρόφων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σας κάνουμε έκκληση να εφαρμοστεί ο νόμος προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων αλλά και συγκρούσεων των ανωτέρω όπου την ευθύνη θα έχει η διοίκηση για όσα δεν πράττει. Βάλτε φρένο στη παρανομία, ελέγξτε την ¨απροθυμία των υπηρεσιών που εμπλέκονται στα ανωτέρω θέματα. όλα αυτά τα αποδεικνύουμε με ένα ογκωδέστατο φάκελο τον οποίο έχουμε έτοιμο για αποστολή προς εσάς αρκεί να μας το ζητήσετε και θα σας τον αποστείλουμε αμέσως προκειμένου να βάλετε βαθιά το μαχαίρι.

Ο Πληρεξούσιος δικηγόρος¨
ΤΣΙΚΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • παντελης    13.11.2014 12:15

    Εγινε επεκταση του καταφυγιου 5/12/2013 απο την Κυρια Χριστιανα Καλογηρου και η ιδια το καταργησε στις 13/1/2014 δηλαδη μετα απο 39 μερες!!! προφανως δεχτηκε μεγαλη πιεση, Τα συμπερασματα δικα σας???

Σχολιασμός άρθρου