Ανεβάζει του τόνους για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες σε σχέση με τον Νίκο Φίλη, ενω ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος προανήγγειλε εκδηλώσεις στα στρατόπεδα.

«Το θέμα δεν μπορεί να θεωρείται ότι έχει κλείσει,» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τονίζοντας πως το κόμμα της «όχι μόνο δεν υιοθετεί, αλλά καταδικάζει» τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η γενοκτονία έχει αναγνωριστεί με απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου και κάθε χρόνο έχουμε εκδηλώσεις μνήμης γι’ αυτό το θέμα και δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά τη σκοπιμότητα του κ. Φίλη, διότι ο κ. Φίλης στην εκπομπή δεν εμφανίστηκε ως κ. Φίλης, αλλά ως υπουργός Παιδείας», είπε κυρία Χρυσοβελώνη στον ρ/σ Βήμα

«Το αν θα παραμείνει ή θα φύγει, είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Θα περιμένουμε πρώτα και από τον ίδιο να κάνει μια διορθωτική δήλωση, αλλά όχι σαν αυτή που έκανε» πρόσθεσε η κυρία Χρυσοβελώνη και επισήμανε πως είναι η δεύτερη φορά που ο κύριος Φίλης προκαλεί με δηλώσεις του, μετά τα όσα είχε πει για «φραγκοδίφραγκα». «Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Διαφορετικά, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να έχει βαρύνουσα σημασία η πολύ μεγάλη αντίδραση των πολιτών και δεν αναφέρομαι μόνο στους ποντιακούς συλλόγους, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», κατέληξε η κυρία Χρυσοβελώνη.

Εκδηλώσεις για τη γενοκτονία ετοιμάζει ο Καμμένος

«Ανιστόρητη» χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη

Από την περιοχή Κέλλη, όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί για τον εορτασμό της 103ης επετείου των ελευθερίων της τοπικής κοινότητας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε, μεταξύ άλλων: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική και είναι μία. Το λέω αυτό γιατί ακούγονται διάφορες μοντέρνες φωνές, οι οποίες στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων, αρχίζουν και ξεχνούν ή παραλλάσσουν την ιστορία, όπως αυτό το ανιστόρητο που ακούσαμε προχθές για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Θα υπάρχουμε κι εμείς οι οποίοι θα αντιστεκόμαστε.

Η Γενοκτονία των Ποντίων έγινε και σαν απάντηση της πολιτικής πράξης του υπουργού Παιδείας, εγώ δηλώνω ότι σε όλα τα στρατόπεδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα γίνουν εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως και εκδηλώσεις που θα αφορούν το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, για τα οποία κάποιοι έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ούτε συμβιβαζόμαστε, ούτε βάζουμε νερό στο κρασί μας, ούτε υποχωρούμε».

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ