Ειδήσεις

“Είμαι εθελοντής για μια καλύτερη ζωή” “φώναξε” 4ο Λύκειο Ρόδου

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα επίδοσης ελέγχων α΄ τετραμήνου του σχολικού έτους 2014-2015, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου στην περιοχή Ροδοπούλα, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Είμαι εθελοντής για μια καλύτερη ζωή».
Τη δράση στήριξαν ο σύλλογος διδασκόντων, τελειόφοιτοι αλλά και απόφοιτοι του σχολείου, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας. Τις αιμοληψίες πραγματοποίησε κινητή μονάδα του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Η διαμόρφωση ενεργών και αλληλέγγυων πολιτών είναι πάγιος στόχος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μέσα από τις δράσεις του προγράμματος «Είμαι εθελοντής για μια καλύτερη ζωή», που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος, ελπίζουμε να δώσουμε στους μαθητές μας ποικίλα ερεθίσματα, ώστε να διαμορφώσουν στάσεις και συμπεριφορές αλληλεγγύης προς όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Το ενδιαφέρον και η στήριξή τους στην οργάνωση και την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης εθελοντισμού μάς γεμίζει αισιοδοξία!
Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και ειδικότερα τον κο Ευάγγελο Αγγέλου, διευθυντή του τμήματος αιμοδοσίας, την κα Χαρούλα Λαμπριανού, τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων και την κα Αριστέα Ξυπολιτάκη, επισκέπτρια υγείας.
Ακόμα ευχαριστούμε για την παρουσία και τη βοήθειά τους τον κο Χρήστο Μπάρδο, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Αδελφότης Αίματος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου