Ειδήσεις

«Αδυσώπητος» ο προεκλογικός χρόνος!

Καθώς ο προεκλογικός χρόνος είναι αδυσώπητος, τους ρυθμούς τους είναι υποχρεωμένες να επιταχύνουν οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, όπως και χθες έγραψε η «δημοκρατική», παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (για πολλούς και διάφορους λόγους) και ταυτόχρονα να κοινολογήσουν τα προγράμματά τους στο εκλογικό σώμα.

Αύριο βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης (καθώς δεν τελεσφορούν οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για συνεργασία του με τον κ. Χατζή Χατζηευθυμίου) θα παρουσιάσει στην αίθουσα «Γεώργιος Καραγιάννης» του ΕΒΕΔ την παράταξή του «Ροδίων Οραμα», καθώς και τις θέσεις της.

Από την άλλη, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου θα παρουσιάσει το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης, 2 Απριλίου, στο «Ακταίον», τις αρχές και τις αξίες της παράταξής του.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν εξάλλου τις προσπάθειές τους και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου κ.κ. Φ. Χατζηδιάκος, Γ. Υψηλάντης και Τάκης Πότσος, με επιτυχή, όπως δηλώνεται από το περιβάλλον τους, ως τώρα αποτελέσματα.

Στο μεταξύ, από την παράταξη «Ροδίων Οραμα» του κ. Στράτου Καρίκη, ανακοινώθηκαν και οι υποψηφιότητες των κ.κ. Γιώργου Πελλού, αντιδημάρχου Αφάντου, Στέφανου Δράκου, πολιτικού μηχανικού και Παντελή Κούση, εκπαιδευτή σχολής οδηγών.

Από την άλλη πλευρά, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από την παράταξη «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της κ. Τίνας Βαρδουλάκη-Σκούλουκα, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των δημοσίων σχέσεων και της πολιτικής επικοινωνίας.

Κυκλοφόρησαν εξάλλου χθες μετ’ επιτάσεως φήμες ότι με την παράταξη Μαχαιρίδη θα συνεργαστούν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Θεοδόσης Βαρκάς (Κως), Δημ. Λοτσάρης (Ανδρος) και Λάζαρος Θεόφιλος (Νάξος).
Η μεγάλη έκπληξη, ωστόσο, της ημέρας (αν και από πολλούς αναμενόταν) ήρθε από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Μανώλη Παλλά, ο οποίος τα έχει «σπάσει» με τον κ. Χαρ. Κόκκινο, ύστερα και από αμοιβαίες επιθέσεις.
Ο κ. Μανώλης Παλλάς απέστειλε συγκεκριμένα χθες, στην πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Ανδριάνα Μπαφίτη, την ακόλουθη επιστολή, με την οποία ανεξαρτητοποιείται.

Κυρία Πρόεδρε,
Έπειτα από την απρόσμενη και προσβλητική επίθεση που δέχθηκα δημόσια σε τοπική τηλεόραση από τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, αρχηγό του Συνδυασμού «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας», σας γνωρίζω ότι αποχωρώ από την παράταξή του και ανεξαρτητοποιούμαι.

Όλοι είμαστε γνωστοί στις μικρές κοινωνίες που ζούμε, και οι αξίες του καθενός από εμάς κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους συμπολίτες μας, που έχουν και τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο.
Μετά την ανάγνωση της επιστολής του κ. Μ. Παλλά στο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ. Χαρ. Κόκκινος δήλωσε τα ακόλουθα:

“Με έκπληξη άκουσα τη δήλωση του κ. Μανώλη Παλλά. Οι δηλώσεις μου για εκείνον ήταν πάντα θετικές. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα μέλη της παρατάξεώς μου. Θυμίζω πως είχαμε προτείνει την θέση του υποψηφίου χωρικού αντιπεριφερειάρχη στον κ. Παλλά. Δεν αμφισβητώ την αγάπη κανενός και επίσης δεν προσβάλλω κανένα. Μακάρι να μπορούσα να διανείμω θέσεις αλλά αυτό δεν γίνεται. Καρέκλες και άλλες θέσεις μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημα ΙΚΕΑ”.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Από την περιφερειακή παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του κ. Γ. Χατζημάρκου, εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πενήντα (50) ημέρες πριν τις εκλογές, η Λίτσα Φτακλάκη έφερε σε μία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, για την οποία η ίδια εκτίμησε ότι 60 λεπτά είναι αρκετά για να εξετάσει 43 θέματα, «λίστα» προεκλογικών χρηματοδοτήσεων που συμπτωματικά «καλύπτουν» τη Ρόδο, τα χωριά της και τους μεγάλους Δήμους της περιφέρειας.

Η Σύμβουλος που προχτές μπέρδεψε τα 10.000 ευρώ με τα 400.000 ευρώ σήμερα πιστεύει ότι οι «αφελείς» Δωδεκανήσιοι και Κυκλαδίτες, δεν αντιλαμβάνονται με τι σκοπούς και κίνητρα διαχειρίζεται τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η Λίτσα Φτακλάκη μπέρδεψε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με τις δαπάνες του προεκλογικού αγώνα της παράταξης Μαχαιρίδη και της ίδιας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής Τουρισμού κ.κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, Ιουλία Καραμολέγκου και Κώστας Μπιζάς, αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε μία συνεδρίαση- παρωδία. Το τακτικό μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και Περιφερειακή Σύμβουλος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Δεν ανέχομαι να προκαλείται η νοημοσύνη μου για όλους τους άνωθεν λόγους. Η Λίτσα Φτακλάκη να κάνει εκλογές όπως οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι. Ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει ως στόχο της ανάπτυξη των νησιών και όχι την «αγιοποίησή» της!»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου