Ειδήσεις

Νέες επωνυμίες και καταστήματα στην τοπική αγορά

Εμπορικές συμφωνίες και νέες αντιπροσωπείες φέρνουν για τη Ρόδο οι εκθέσεις «Παρουσίες» και «Mostra Rota» που ολοκληρώθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο «Μετροπόλιταν», στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αττική. Οι Ρόδιοι έμποροι και χονδρέμποροι είχαν σοβαρή παρουσία στις δύο εκθέσεις όπου προβλήθηκαν όλα όσα αφορούν το σπίτι, τα δώρα, την ένδυση, την υπόδηση, τα κοσμήματα, τα αξεσουάρ μόδας και τα τουριστικά είδη.

Το καινούργιο που άνοιξαν οι συγκεκριμένες εκθέσεις για την αγορά της Ρόδου αφορά νέες επωνυμίες ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ. Οι επωνυμίες αυτές θα λανσαριστούν στην τοπική αγορά από τον προσεχή Μάρτιο και θα παρουσιάζονται είτε ως ανεξάρτητα καταστήματα, είτε ως τμήματα σε υφιστάμενα.

Σε ό,τι αφορά τα μη επώνυμα εκθέματα, αυτά χαρακτηριζόντουσαν από μια φτωχή επανάληψη σχεδίων και ειδών παλαιοτέρων ετών και αυτό σίγουρα δεν θα λειτουργήσει προς όφελος των εμπόρων. Οπως έχει ξαναγράψει η «Δημοκρατική», τόσο η εμπορική, όσο και η τουριστική αγορά του νησιού στηρίζεται κατά μεγάλο ποσοστό σε περιορισμένο αριθμό χονδρεμπόρων. Οι τελευταίοι, χωρίς κανόνες, «φορτώνουν» τα καταστήματα με είδη που υπάρχουν και σε άλλα κοντινά καταστήματα, γεγονός γεννά νοσηρά φαινόμενα για το λιανεμπόριο.
Εκείνο που κυριάρχησε και στις δύο εκθέσεις είναι η αίσθηση πως επίκειται μια καλή σαιζόν για όλους τους κεντρικούς, τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Αυτό ήταν που προκάλεσε αύξηση των παραγγελιών σε όλα τα είδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου