Ξεκινάει ο διάλογος για την επανεξέταση της εργασιακής νομοθεσίας στη χώρα με το θέμα των ομαδικών απολύσεων, του συνδικαλιστικού νόμου και κυρίως ο τρόπος κήρυξης των απεργιών να έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο.

Σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να συναντήσει τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ, και στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση του επικεφαλής του ILO με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ήδη, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα με τους επικεφαλής των δανειστών, συμφωνήθηκε η σύσταση 9μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων με βασικό έργο την επανεξέταση της εργασιακής νομοθεσίας που ισχύει στην Ελλάδα, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές, όπως αποκάλυψε η «Realnews».

Να σημειωθεί ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει την εμπλοκή στη διαδικασία, του ILO καθώς και της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ οι θεσμοί ζητούν οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα να συμβαδίζουν με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα απαρτίζουν τέσσερα μέλη από την ελληνική πλευρά και τέσσερα από την πλευρά των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές έχουν προτείνει να οριστεί πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, χωρίς ακόμη να υπάρχει αποδοχή από την ελληνική πλευρά.
enikonomia.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ