Ειδήσεις

Κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Ρόδου από επιχειρηματία για χρέη του π. Δήμου Πεταλούδων!

Σε κατάσχεση εις χείρας τρίτου και συγκεκριμένα εις χείρας 4 τραπεζών τραπεζικών καταθέσεων του Δήμου Ρόδου, προχώρησε επιχειρηματίας της Ρόδου, που δραστηριοποιείται με επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών στην οδό Αυστραλίας, σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής για την εξόφληση οφειλής του πρώην Δήμου Πεταλούδων.
Ο επιχειρηματίας εξέδωσε συγκεκριμένα διαταγή πληρωμής με την οποία επιτάσσεται ο Δήμος Ρόδου να του καταβάλει, προς εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του, το ποσό των 63.076,97 ευρώ. Ο Δήμος Ρόδου επεδίωξε χθες την αναστολή εκτέλεσης της κατασχέσεως με προσφυγή του ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Ο επιχειρηματίας διατείνεται ότι καμία δικονομική βλάβη δεν έχει υποστεί ο Δήμος από την υπογραφή του κατασχετηρίου, προσθέτοντας ότι η σύμβαση με τον Δήμο Πεταλούδων που είχε καταρτιστεί με αντίστοιχη προφορική πρόταση – παραγγελία του τότε Δήμου που αποδέχθηκε (χωρίς την τήρηση της διαδικασίας των δημοσίων συμβάσεων), την οποία και εκπλήρωσε, δεν είναι διοικητική σύμβαση, αλλά σύμβαση ιδιωτικού δικαίου.
Επεσήμανε ακόμη ότι καμία βλάβη δεν θα υποστεί ο Δήμος Ρόδου από την εκτέλεση που έχει επισπευσθεί δυνάμει του ως άνω κατασχετηρίου, ενώ ο ίδιος θα αδυνατεί να διαβιώσει, αφού μάλιστα μέχρι σήμερα επιβιώνει δανειζόμενος χρήματα από φιλικά του πρόσωπα και ζώντας καθημερινά με τις παροχές φαγητού από αυτούς, έχοντας περιέλθει μάλιστα στην δεινή αυτή οικονομική κατάσταση με μόνη υπαιτιότητα του Δήμου, ο οποίος του οφείλει εν τω συνόλω περίπου 800.000 ευρώ, οδηγώντας τον στην πώληση του σπιτιού του προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΔΟΥ για την καταβολή ΦΠΑ και φόρων από τα τιμολόγια που έχει εκδώσει για εμπορεύματα και υπηρεσίες που παρείχε στον Δήμο.
Η ανυπαρξία της βλάβης του Δήμου όχι μόνο από την δέσμευση αλλά και την την καταβολή του ποσού των 63.076,97 ευρώ προκύπτει, όπως επεσήμανε, μετά βεβαιότητας από την θετική δήλωση τρίτου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από την οποία προκύπτει πως το διαθέσιμο υπόλοιπο σε λογαριασμό του Δήμου μόνο στην τράπεζα αυτή ανέρχεται στο ποσό των 11.789.274,74 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Έλλη Βελιάδη και Ευαγγελία Αρνιθενού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου