Ειδήσεις

Διαψεύδονται οι φήμες για «συγχώνευση» των παρατάξεων Καρίκη-Χατζηδιάκου

Με ανακοίνωση την οποίαν εξέδωσε χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης, διαψεύδει τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο ότι παραιτείται υπέρ του κ. Φώτη Χατζηδιάκου και ότι «συγχωνεύονται» οι δύο συνδυασμοί.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:
Αναρτήθηκε σε site παραπολιτικό σχόλιο με τον τίτλο “ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ ΜΑΖΙ” . Δηλώνεται κατηγορηματικά ότι ούτε συζητήσεις γίνονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ούτε και πρόκειται να γίνουν. Τέτοιου είδους παραπολιτικά σχόλια κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας και των ευσεβών πόθων. Αυτό αφορά όχι μόνο τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο αλλά και κάθε άλλο υποψήφιο ή παράταξη.

Εμείς είμασθε έτοιμοι και αποφασιστικά προχωρούμε αυτόνομα και αυτοδύναμα στην πορεία προς τις εκλογές .
Είμασθε δε απολύτως αισιόδοξοι ότι η παράταξή μας βρίσκει στο Ροδιακό λαό μεγάλη απήχηση.
Ο Ροδιακός λαός μας περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του κατανοώντας την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα. Οι Ροδίτες έχουν την δυνατότητα να ξεχωρίσουν το παλιό από το καινούργιο και να δώσουν τη στήριξή τους στο Στράτο Καρίκη.

O X. ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ
Σε δήλωση συνεργασίας με τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, προέβησαν πέντε ακόμα συμπολίτες μας.
Στην κοινή δήλωσή τους, αναφέρονται τα εξής:
Η Ρόδος βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Ο ενιαίος δήμος δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τον χρεοκοπημένο μοντέλο, που δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε.
Χρειάζεται αλλαγή, χρειάζεται ένα νέο σχέδιο.
Θέλουμε ένα Δήμο που θα εξυπηρετεί τον πολίτη, θα αποκεντρώνει αρμοδιότητες και πόρους στις δημοτικές ενότητες, στις κοινότητες και στα τοπικά συμβούλια.

Ο Χατζής Χατζηευθυμίου απέδειξε ότι έχει αυτό το σχέδιο.
Ένα σχέδιο ρεαλιστικό, ριζοσπαστικό και τολμηρό.
Δεν είναι η ώρα των διαχειριστών.
Είναι η ώρα αυτών που τολμούν τις ρήξεις.
Στηρίζουμε, ως υποψήφιοι, την προσπάθεια του Χατζή Χατζηευθυμίου.
Στηρίζουμε έναν έντιμο, αποφασιστικό και αποτελεσματικό Δήμαρχο.
Τώρα υπάρχει μόνο η Ρόδος.
1. ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
2. ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
3. ΧΑΝΤΑΚΑΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
4. ΚΟΝΤΟΥΔΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
5. ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Γ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΔΗΜ.ΑΡ.
Από την Πολιτική Οργάνωση Ρόδου της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι δημοτικές εκλογές, κατά την άποψη της ΔΗΜΑΡ, πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών, να αναδείξουν Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα με ανακοινώσεις μας αναφέραμε ότι στοχεύουμε στην δημιουργία μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης, στην οποία θα συμμετέχουμε. Η παράταξη αυτή με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον Δήμο (θεσμική αναβάθμιση, ανασυγκρότηση της λειτουργίας του, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, οικονομική εξυγίανση) θα επιδιώξει την μέγιστη δυνατή συσπείρωση ενεργών πολιτών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

Η παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Υψηλάντη, θεωρούμε ότι στηρίζεται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση και μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους αυτούς.

Ανταποκρίνεται επίσης στο αίτημα των πολιτών για ένα Δήμο που να παρέχει στους δημότες του υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς μικροκομματικές, πελατειακές και προσωπικές πολιτικές του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων.
Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε πολιτικά την νέα δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Υψηλάντη και συμμετέχουμε ενεργά σε αυτήν.

H E. ΠΑΝΑΗ
Η κ. Ευαγγελία Παναή ανακοίνωσε χθες ότι θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κ. Γιώργου Υψηλάντη.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Τεράστιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, αφ’ ενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού που απαιτείται και αφ’ ετέρου γιατί δεν επιδεικνύουν ενδιαφέρον οι συμπατριώτες μας, αγανακτισμένοι, αλλά και αηδιασμένοι με όσα συμβαίνουν στον τόπο αυτόν, και γενικά στη χώρα.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Σε νέα διάψευση προέβη χθες, ο επικεφαλής της περιφερειακής παρατάξεως «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας», κ. Χαρ. Κόκκινος, ότι θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στη δήλωσή του ο κ. Χ. Κόκκινος, αναφέρει τα εξής:
Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ως «δεδομένη» και «συμφωνημένη» τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες ευρωεκλογές του 2014 τα διαψεύδω κατηγορηματικά και επισημαίνω τα εξής:
• Ουδέποτε συζήτησα με κανένα πολιτικό κόμμα – ούτε με την Ν.Δ. – τη συμμετοχή μου σε ευρωψηφοδέλτιο.

• Αποτελεί προσωπική μου επιλογή (όσο μου δίνει δύναμη ο θεός και οι άνθρωποι) να παραμένω ενεργός πολίτης υπηρετώντας τα κοινά, είτε μέσα από την Αυτοδιοίκηση είτε μέσα από το συνδικαλισμό. Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή να απολαμβάνω τη στήριξη των πολιτών και των συναδέλφων εκπαιδευτικών αλλά και αποτελεί για μένα καθήκον και υποχρέωση να συνεχίσω να τους υπηρετώ και να τιμώ την εμπιστοσύνη τους. Θυμίζω ότι έχω καταγγείλει κατ’ επανάληψη τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και παραμένω πιστός στις ιδέες μου και στην ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία.

• Η «πηγή» του δημοσιεύματος αλλά και η χρονική στιγμή που διαδίδεται και «καλλιεργείται» η φήμη – είδηση χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως ύποπτη και περίεργη. Λυπάμαι πραγματικά για τις μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού και το «πολιτικό ήθος» κάποιων. Πραγματικά λυπάμαι…

• Σε πείσμα αυτών που επιθυμούν την «μετάθεσή» μου ή την αποπομπή μου από τα κοινά δηλώνω ότι συνεχίζω την ασυμβίβαστη και διεκδικητική πορεία μου στην αυτοδιοίκηση β’ βαθμού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.
• Συνεχίζω και δηλώνω παρών στην πρωτοπορία των αγώνων για τους νησιώτες μας, τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς και για την πατρίδα μας.

Η Χ. ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Την υποψηφιότητά της στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοίνωσε χθες η κ. Χαρίκλεια Γιασιράνη, δημοτική σύμβουλος, και πρόεδρος της Διεθνούς Ανθρωπιστικής Οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Οκ    14.03.2014 13:13

    Αλλά ο χατζηδιακος δεν είπε τιποτα

Σχολιασμός άρθρου