Τοπικές Ειδήσεις

Απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη η προσφυγή του Φαρμακευτικού Συλλόγου κατά του Δήμου Ρόδου

Με απόφαση, που εξέδωσε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη η ειδική διοικητική προσφυγή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου και των μελών του κατά της αριθ. 309/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.
‏Με την προσφυγή ζητήθηκε η ακύρωση της με αριθ. 309/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου με θέμα: “Έγκριση της υπ’ αριθμ 29/2018 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά: Λήψη κανονιστικής απόφασης περί διαδικασίας παραχώρησης και χωροθέτησης θέσεων στάσης – στάθμευσης στο Δήμο Ρόδου”.
‏Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε επισημάνει δημόσια ότι το φαρμακείο δεν είναι το οποιοδήποτε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά αποτελεί βασικό πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο οποίο πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση, καθώς εξυπηρετούνται άτομα με κινητικά προβλήματα (ΑΜΕΑ) υπερήλικες, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς και αιμοκαθαιρόμενοι, τόσο για να πάρουν τα αναγκαία φάρμακα, όσο και για να γίνουν δέκτες των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το φαρμακείο.
Για τους λόγους αυτούς προφανώς, όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές παραχώρησαν μετά από αίτημα του Φ.Σ.Δ. θέσεις προσωρινής στάθμευσης, μέτρο που ακολούθησαν ορθά και άλλοι δήμοι του Νομού μας (Κως, Κάλυμνος, Κάρπαθος κ.λπ.) το οποίο τυγχάνει της αποδοχής των τοπικών κοινωνιών και εξακολουθεί να ισχύει.
Ο Δήμος Ρόδου κατήργησε το αυτονόητο καθεστώς. Οι φαρμακοποιοί σήμερα ξεσηκώνονται, διαμαρτύρονται, όχι για τα 300 ευρώ, αλλά γιατί απέδειξαν όταν χρειάστηκε, ότι συνεισέφεραν με το παραπάνω, όταν πλήρωναν δημοτικό φόρο στο φάρμακο για χρόνια, όντας διατιμημένο προϊόν και ποτέ δεν κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του δήμου για να τους επιστραφεί ο δημοτικός φόρος όπως έκαναν άλλοι επιχειρηματίες.
Τόνισαν δε ότι ο Δήμος Ρόδου είναι αποκλειστικά υπεύθυνος όχι μόνο για το κομφούζιο που θα δημιουργείται έξω από τα φαρμακεία τόσο τις κανονικές ώρες λειτουργίας όσο και τις ώρες εφημεριών, αλλά και για ό,τι άλλο προκύψει σε ευπαθείς ομάδες από την μίζερη, μικροπρεπή και καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα απόφαση.
Ο Συντονιστής έκρινε ότι η η δεκαπενθήμερη προθεσμία άσκησης της διοικητικής προσφυγής ενώπιον του εκκινεί από τη δημοσίευσή της και η προσβαλλόμενη απόφαση ελήφθη στην από 02 Απριλίου 2018 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, αναρτήθηκε σε πλήρες κείμενο στο δημοτικό κατάστημα την 03-04-2018 σύμφωνα με το συνημμένο αποδεικτικό δημοσίευσης απόφασης, περίληψη αυτής δημοσιεύτηκε σε ημερήσια τοπική εφημερίδα, φύλλο της 13-04-2018 και αναρτήθηκε στο ηλεκτρονικό ιστοτοπο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” στις 11-04- 2018.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου