Απίστευτη σε σύλληψη και εκτέλεση είναι η απάτη με θύμα έναν 40χρονο κάτοικο της Ρόδου και άγνωστο επί του παρόντος δράστη που χειρίζεται σε επίπεδο προανάκρισης η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας και των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οπως έγραψε και χθες η «δημοκρατική», ο 40χρονος με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών του κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων πείσθηκε από άγνωστο να του καταβάλει μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα στοιχεία που συγκέντρωσε η «δημοκρατική», ο 40χρονος περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2019 δέχτηκε τηλεφωνική κλήση, από άγνωστο άνδρα ο οποίος μιλούσε αγγλικά και ο οποίος του συστήθηκε σαν εκπρόσωπος εταιρείας με έδρα το Χονγκ Κονγκ.
Eπεισε τον ημεδαπό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εξειδικεύεται σε επενδύσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και τον ρώτησε αν επιθυμεί να επενδύσει τα χρήματά του.
Ο 40χρονος δεν πείστηκε αρχικώς αλλά μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις ενεργοποίησε έναν λογαριασμό στην εντυπωσιακή ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εταιρείας στην διεύθυνση www.ilainternational.com καταθέτοντας το χρηματικό ποσό των 4.732,86 δολαρίων Η.Π.Α. σε λογαριασμό της σε τράπεζα με έδρα τον Μαυρίκιο.
Τα χρήματα αυτά στη συνέχεια ανακατευθύνθηκαν αυτόματα σε τράπεζα των Η.Π.Α.
Την 24η Οκτωβρίου 2019 ίδιος δράστης από την ίδια τηλεφωνική σύνδεση λέγοντας του παραπλανητικά ότι έχει εσωτερική πληροφόρηση, από το χρηματιστήριο έπεισε τον 40χρονο να καταθέσει εκ νέου το χρηματικό ποσό των 13.080 ευρώ σε λογαριασμό άλλης τράπεζας με έδρα τον Μαυρίκιο τα οποία ανακατευθύνθηκαν σε λογαριασμό τράπεζας κολοσσού της Γαλλίας.
Εν συνεχεία ο δράστης με τον ίδιο παρελκυστικό τρόπο κατόρθωσε να αποσπάσει συνολικά από το θύμα, το χρηματικό ποσό των 65.847,4 δολαρίων Η.Π.Α. και 13.080, ευρώ.
Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν στους ίδιους τραπεζικούς λογαριασμούς τράπεζας του Μαυρίκιου με τελευταία κατάθεση την 18η Ιουνίου 2020.
Το θύμα όπως κατήγγειλε προσπάθησε αρκετές φορές να εκταμιεύσει κάποια χρήματα πλην όμως οι δράστες προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες τον απέτρεπαν.
Αντιλαμβανόμενος πλέον την απάτη επικοινώνησε με την αστυνομία και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς του Χονγκ Κονγκ, αρχές οι οποίες τον ενημέρωσαν ότι δεν υφίσταται τέτοια εταιρία!!
Σημειώνεται ότι στο διαδίκτυο υφίστανται δεκάδες ιστοσελίδες που προειδοποιούν για την συγκεκριμένη απάτη μέσω της ιστοσελίδας https://www.ilainternational.com/.
Ενδεικτικά το Broker Dispute βοηθά τα θύματα των «χρηματιστών» και της συγκεκριμένης εταιρείας.
Μάλιστα η διεύθυνση που φέρεται να δίνει η συγκεκριμένη εταιρεία στο Xονγκ Κονγκ δεν υφίσταται σύμφωνα με κρατική ιστοσελίδα της χώρας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ