ΔΗΜΟ-ΚΡΙΣΕΙΣ

Η μελέτη που πληρώθηκε όταν ενηλικιώθηκε

Δημόκριτος γράφει ο 1 λεπτό ανάγνωση
ΡΟΔΙΝΙ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Ο Δήμος Ρόδου εξό­φλη­σε τους με­λε­τη­τές του Ρο­δι­νιού, πλη­ρώ­νο­ντας 460.842,71 ευρώ για μια σύμ­βα­ση που χρο­νο­λο­γεί­ται από το 2005.
  • Η με­λέ­τη πε­ρι­λάμ­βα­νε προ­τά­σεις για λί­μνες, παι­δό­το­πους και πο­δη­λα­τό­δρο­μους, αλλά η υλο­ποί­η­ση της πα­ρέ­μει­νε ανεκ­πλή­ρω­τη.
  • Η κα­θυ­στέ­ρη­ση στην πλη­ρω­μή οφεί­λε­ται σε αμέ­λεια του Δήμου, ο οποί­ος δεν έκανε κα­νέ­ναν έλεγ­χο στους λο­γα­ρια­σμούς για 21 χρό­νια.
  • Παρά την εξό­φλη­ση, το Ρο­δί­νι συ­νε­χί­ζει να έχει ελ­λεί­ψεις, υπο­δει­κνύ­ο­ντας την αδυ­να­μία του Δήμου να προ­χω­ρή­σει σε ου­σια­στι­κές πα­ρεμ­βά­σεις.

Ο Δήμος Ρόδου εξό­φλη­σε επι­τέ­λους τους 4 με­λε­τη­τές του Ρο­δι­νιού, 460.842,71 ευρώ για μια σύμ­βα­ση του 2005, δη­λα­δή μια οφει­λή που αν ήταν άν­θρω­πος θα είχε ήδη ψη­φί­σει, τε­λειώ­σει σχο­λείο και βγά­λει δί­πλω­μα οδή­γη­σης. Οι Γε­ώρ­γιος Χα­τζη­κων­στα­ντί­νου, Αρι­στο­τέ­λης Ηρα­κλεί­δης, Γε­ώρ­γιος Γιαν­νό­που­λος και Φι­λή­μων Αρ­φα­ράς πα­ρέ­δω­σαν με­λέ­τη με λί­μνες, παι­δό­το­πους, πο­δη­λα­τό­δρο­μους και ανά­δει­ξη των τάφων των Πτο­λε­μαί­ων, το Δη­μο­τι­κό Συμ­βού­λιο την ενέ­κρι­νε, και μετά ακο­λού­θη­σε το κλα­σι­κό ρο­δί­τι­κο τε­λε­τουρ­γι­κό: σιωπή. Το απο­κο­ρύ­φω­μα ήρθε το 2013, όταν το λο­γι­στή­ριο απά­ντη­σε στους με­λε­τη­τές ότι δεν βρί­σκει καμία εγ­γρα­φή για τη με­λέ­τη, μια απά­ντη­ση που το­πο­θε­τεί τον Δήμο στη σπά­νια κα­τη­γο­ρία ορ­γα­νι­σμών που χά­νουν ολό­κλη­ρες συμ­βά­σεις όπως ο υπό­λοι­πος κό­σμος χάνει κάλ­τσες.

Το ωραιό­τε­ρο είναι ότι οι λο­γα­ρια­σμοί θε­ω­ρή­θη­καν αυ­το­δι­καί­ως εγκε­κρι­μέ­νοι επει­δή κα­νείς δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να τους ελέγ­ξει μέσα στην προ­θε­σμία. Δη­λα­δή ο Δήμος έχασε τη δίκη όχι επει­δή έκανε κάτι λάθος, αλλά επει­δή δεν έκανε απο­λύ­τως τί­πο­τα επί 21 χρό­νια, που είναι επί­δο­ση αντο­χής από μόνη της. Και το κε­ρα­σά­κι: το Ρο­δί­νι, για το οποίο έγινε όλη αυτή η με­λέ­τη, πα­ρα­μέ­νει με τις γνω­στές του ελ­λεί­ψεις.

Πλη­ρώ­θη­κε η με­λέ­τη για τους τά­φους των Πτο­λε­μαί­ων και κό­ντε­ψε να προ­λά­βει την αρ­χαιό­τη­τα το ίδιο το τι­μο­λό­γιο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.