Ειδήσεις

Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο δικηγόρος κ. Γ. Φλεβάρης;

Ο κ. Γιάννης Φλεβάρης προτάθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκη Μιχαήλου, ως ο καταλληλότερος από τα Δωδεκάνησα για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών του κόμματος.

Ο κ. Φλεβάρης εξετάζει την πρόταση που του έγινε και σύμφωνα με τις πληροφορίες προτίθεται να υποβάλει αρμοδίως στη Συγγρού το βιογραφικό του και αίτηση συμμετοχής του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
Για την υποψηφιότητα του κ. Φλεβάρη έχει ήδη ενημερωθεί ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος κ. Α. Παπαμιμίκος.

Μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι την 10η Απριλίου 2014 θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του αν και είχε δηλώσει ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Είπε ακόμη ότι τα κριτήρια θα είναι πολιτικά και αυτοδιοικητικά διότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι δύσκολη και τόνισε πως “στην Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν τεχνάσματα”.
Ο κ. Φλεβάρης ξεκαθάρισε επίσης ότι τάσσεται υπέρ της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Ρόδου εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν προχώρησε η προσπάθεια:

“Η αντίθεσή μου στον υπάρχοντα νόμο του Καλλικράτη είναι δεδομένη. Η πρόταση για διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Ρόδου -που δεν προχώρησε- με βρίσκει σύμφωνο αφού το αίτημα ήταν καθολικό και εξέφραζε τους κατοίκους του νησιού όχι μόνον συγκεκριμένα άτομα.

Η μεταρρύθμιση ήταν απαραίτητη και σημαντική ώστε να λυθούν τα ζητήματα λειτουργικότητας και καθημερινότητας του πολίτη. Δυστυχώς, δεν προχώρησε κι εμείς, καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα την επόμενη μέρα των εκλογών”.
Είχε αφήσει μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να επιλέξει την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, λέγοντας ότι:

“Τα πράγματα είναι καθαρά και δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο. Προσωπικά, εκπροσωπώ ολόκληρο το νησί της Ρόδου. Στις εκλογές θα έχουμε μάχη χαρακωμάτων. Βρισκόμαστε σε συγκυβέρνηση και η επιλογή μου θα είναι επιλογή ψηφοδελτίου και όχι κόμματος”.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Φλεβάρης δεν έχει πλέον κανένα λόγο να απορρίψει την τιμητική πρόταση από τη στιγμή μάλιστα που η Βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΛ κ. Μίκα Ιατρίδη, πολιτική φίλη του, ένεκα ασυμβίβαστου, που προωθείται με το νέο νομοσχέδιο, δεν θα είναι τελικώς υποψήφια για την Ευρωβουλή.

Η κυβέρνηση θα διατηρήσει συγκεκριμένα το ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του υποψηφίου ευρωβουλευτή, που νομικά ισχύει από το 1981.

Η κυβέρνηση παρουσιάστηκε αρχικώς έτοιμη να το άρει, ωστόσο τελικά το νομικό πλαίσιο δεν θα αλλάξει.

Κατά συνέπεια, οι βουλευτές που θα είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή θα πρέπει να παραιτηθούν από την κοινοβουλευτική τους έδρα στην αρχή της τυπικής προεκλογικής περιόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου