Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων στην περιοχή της Καρπάθου εξέφρασε ο έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής. Σε δηλώσεις του χτες στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε την συμβολή του ιδίου του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου σε μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις στο νησί που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη –σε συνεργασία και με τον Δήμο Καρπάθου.
«Παρά τα περιορισμένα κονδύλια που έχει η ΠΝΑΙ, καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια και από τον ίδιο τον περιφερειάρχη για μια σειρά από έργα. Στην  τελευταία του επίσκεψη στην Κάρπαθο, δεσμεύτηκε ότι η ΠΝΑΙ θα χρηματοδοτήσει το νέο λιμάνι του νησιού με ένα ποσό γύρω στα 10 εκ. ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε και για την κατασκευή του σφαγείου με το ποσό των 8 εκ. ευρώ. Επίσης, θα χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του Πολιτιστικού Μεγάρου της Ολύμπου με 150.000 ευρώ (ενδεχομένως και τον εξοπλισμό). Μέσω του ΠΔΕ θα γίνουν μελέτες για το σχολικό κτήριο του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Καρπάθου ενώ θα δοθούν 70.000 ευρώ για συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια.
Να τονίσω ακόμη, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδράμει με ίδιους πόρους στην τουριστική προβολή και διαφήμιση για όλα τα νησιά που συμμετέχουν σε διάφορες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων η Κάρπαθος και η Κάσος».
Ο κ. Μηνατσής, είπε ακόμη πως έχουν «βαλτώσει» αρκετές μελέτες λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών για προκηρύξεις και διαγωνισμούς που καθυστερούν πολύ σοβαρά, την προώθηση έργων υποδομής και ανάπτυξης στο νησί.
Ο έπαρχος Καρπάθου – Κάσου απάντησε επίσης στον αντιδήμαρχο της Κάσου, ο οποίος εξαπέλυσε πρόσφατα προσωπική επίθεση κατά του κ. Χατζημάρκου κατηγορώντας τον ότι ‘έχει αφήσει το νησί στην τύχη του’ λέγοντας:
«Ήταν άδικη αυτή η επίθεση. Η Κάσος δεν υστερεί της φροντίδας μας. Αντίθετα, τα κονδύλια που έχουν διατεθεί για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στην Κάσο είναι περισσότερα από ό,τι στην Κάρπαθο. Έχω τα στοιχεία που μαρτυρούν τον απολογισμό του περασμένου έτους, όπου έχουν εκπονηθεί 33 μελέτες μικροέργων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί 8 έργα. Το Περιφερειακό Ιατρείο εξοπλίστηκε, το σφαγείο του νησιού, που ήταν εντελώς ‘βαλτωμένο’, θα το εγκαινιάσουμε πριν το Πάσχα, ενώ διατέθηκαν 200.000 ευρώ για σχολικά κτήρια και για αντιπλημμυρικά έργα».
Ο κ. Μηνατσής είπε ακόμη ότι η ΠΝΑΙ προχωρεί ώστε να θεσμοθετηθεί μια οργανική θέση υπαλλήλου στην Κάσο μέσα από τον Οργανισμό Λειτουργίας της ΠΝΑΙ, ενώ προτάθηκε επίσημα, να συνδεθεί η Κάσος με υπόγειο καλώδιο με την πρωτεύουσα για να εξασφαλιστεί η ενεργειακή της επάρκεια.
Ανέφερε ακόμη ότι από την Κάρπαθο και την Κάσο, έχουν υποβάλει αιτήσεις 350 κάτοικοι για ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το γραφείο συγκοινωνιών της Καρπάθου λειτουργεί πλέον αυτόνομα (βοηθώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους) ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του «ΚΕΚ Γεννηματάς» που θα ξεκινήσουν άμεσα σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ