- Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισκέφθηκε την Κω και συναντήθηκε με την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού.
- Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη μεταφορά γνώσεων από προγράμματα βιωσιμότητας που έχουν υλοποιηθεί σε άλλα νησιά.
- Η συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θεωρείται κρίσιμη για την επιτυχία των προγραμμάτων.
- Η Κως προχωρά με έργα διαχείρισης απορριμμάτων και έχει ήδη ενεργοποιήσει πάνω από 4.000 νοικοκυριά στο πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης.
Στην επίσκεψη χθες στην Κω μετά την Χάλκη αναφέρεται σε ανάρτηση του σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Έγινε όπως αναφέρει συζήτηση με μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Κω η οποία οργανώθηκε από την πρόεδρο κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.
«Η συζήτηση αφορούσε στην μεταφορά και εφαρμογή και στην Κω της γνώσης που έχει αποκτηθεί απο την υλοποίηση των προγραμμάτων βιωσιμότητας στα νησιά της Αστυπάλαιας, της Ρόδου και της Τήλου. Εκτιμούσαμε πάντα την συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως κρίσιμο συστατικό της συνταγής επιτυχίας και αυτό μας έχει βοηθήσει στο να προχωρήσουν σκέψεις και ιδέες, γρήγορα και αποτελεσματικά» , υπογράμμισε.

Η ανάρτηση του κ. Χατζημάρκου αναλυτικά:
Καλημέρα.
Στην Κω συνεχίσαμε χθές μετά την Χάλκη, όπου σε έναν υπέροχο χώρο, στο “Κτήμα Ακράνι”, είχαμε την ευκαιρία της συζήτησης με μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, σε μία συνάντηση που οργάνωσε η Πρόεδρος Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.
Η συζήτηση αφορούσε στην μεταφορά και εφαρμογή και στην Κω της γνώσης που έχει αποκτηθεί απο την υλοποίηση των προγραμμάτων βιωσιμότητας στα νησιά της Αστυπάλαιας, της Ρόδου και της Τήλου. Εκτιμούσαμε πάντα την συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως κρίσιμο συστατικό της συνταγής επιτυχίας και αυτό μας έχει βοηθήσει στο να προχωρήσουν σκέψεις και ιδέες, γρήγορα και αποτελεσματικά.
Με το μεγάλο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κω να είναι ήδη δημοπρατημένο, τα νοικοκυριά του νησιού που συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης να ξεπερνούν τα 4.000 και τον ΧΥΤΑ της Κω να έχει πλέον εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς όρους, σχεδιάζουμε το επόμενο βήμα. Προχωράμε με καταρχήν συμφωνία σε βασικούς άξονες και κτίζουμε την πορεία βήμα-βήμα. Σταθερά και αδιαπραγμάτευτα.
Γιατί, όλα όσα έχουμε πετύχει βασίστηκαν στο σχέδιο και τη συνεργασία.
Καλημέρα
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

.gif)














