- Τρεις άνδρες θα δικαστούν στις 3 Νοεμβρίου 2026 από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης και απλή σωματική βλάβη στη Ρόδο.
- Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τα τέλη Απριλίου 2022 δύο από τους κατηγορουμένους ζητούσαν από άνδρα που εργαζόταν στην επιχείρηση χαλιών του γιου του ποσά από 25.000 έως 50.000 ευρώ, επικαλούμενοι ανύπαρκτο χρέος.
- Οι κατηγορούμενοι φέρονται να απείλησαν επανειλημμένα ότι θα προκαλούσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και θα χτυπούσαν συγγενείς του, αν δεν λάμβαναν τα χρήματα.
- Στις 8 Μαΐου 2022, οι τρεις φέρονται να έκλεισαν τον δρόμο στον ανιψιό του άνδρα και να τον χτύπησαν, προκαλώντας του μώλωπες και κακώσεις.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και μη, με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και για απλή σωματική βλάβη από κοινού, πράξεις που φέρονται τελεσθείσες από τα τέλη Απριλίου 2022 έως την 8ης Μαΐου 2022 στη Ρόδο, θα καθίσουν την 3η Νοεμβρίου 2026, μετά από αναβολές, τρείς αθίγγανοι.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Από τα τέλη Απριλίου 2022 ένας αθίγγανος που επικουρεί τον γιο του, στην εμπορική επιχείρηση με χαλιά που διατηρεί στην οδό Ηρακλειδών, άρχισε να δέχεται συνεχόμενες οχλήσεις από δύο εκ των ομοεθνών κατηγορουμένων του, που σταδιακά και γρήγορα κλιμακώθηκαν.
Ειδικότερα, στα τέλη Απριλίου του έτους 2022 και σε ημερομηνία που δεν ενθυμείται ακριβέστερα ο μάρτυρας, δέχθηκε επίσκεψη από δύο κατηγορουμένους που στάθμευσαν ένα παλιό ασημί αυτοκίνητο έξω από το κατάστημα του γιου του και του διαμήνυσαν ότι δήθεν τους χρωστούσε 50.000 ευρώ και θα έφευγαν μόνο αν τους τα έδινε.
Αμέσως μετά άρχισαν να τον απειλούν με συνεχή τηλεφωνήματα και να του ζητούν διάφορα χρηματικά ποσά, άλλοτε 25.000 ευρώ, άλλοτε 30.000 ευρώ άλλοτε 50.000 ευρώ, απειλώντας μεταξύ άλλων με φθορές στα αυτοκίνητα της οικογένειας και με πρόκληση σωματικών βλαβών στον ίδιο, στα παιδιά και στα ανίψια του, αν δεν τους ικανοποιούσε και δη με εκφράσεις όπως «Θέλουμε να μας δώσεις λεφτά για να καθαρίσεις τη δουλειά σου, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα.
Θα πιάσουμε τα ανίψια και τα παιδιά σου, θα φάτε ξύλο, θα κάψουμε τα αμάξια σας».
Η μόνη αιτιολογία που του έδωσαν γι’ αυτό, καθώς δεν είχαν καμία νόμιμη απαίτηση εναντίον του, είναι ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στα Δωδεκάνησα και πρέπει να τους πληρώνουν για να δίνουν εμπορεύματα.
Οι απειλές αυτές επαναλήφθηκαν αρκετές φορές (τουλάχιστον τρεις φορές) και μέσα σε ελάχιστες ημέρες έγιναν πράξη.
Ειδικότερα, την 8η Μαΐου 2022 και περί ώρα 11:00’ και ενώ ο ανιψιός του θύματος βρισκόταν στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, ένα φορτηγό αυτοκίνητο, άσπρου χρώματος, του έκλεισε τον δρόμο.
Από αυτό εξήλθαν οι τρεις κατηγορούμενοι και του διαμήνυσαν ότι ήθελαν τα λεφτά που τους χρωστούσε δήθεν ο θείος του, αλλιώς αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους θα είχαν συνέπειες και όταν τους απήντησε ότι δεν γνωρίζει τι του έλεγαν, αυτοί άρχισαν να τον χτυπάνε με γροθιές μέσα από το παράθυρο στη θέση του οδηγού όπου βρισκόταν, προκαλώντας του μώλωπες στο αριστερό μάτι και στον αριστερό βραχίονα, ενώ στην προσπάθειά του να εξέλθει του οχήματος, τον χτύπησαν με την πόρτα του αυτοκινήτου στο αριστερό πόδι, προκαλώντας του και εκεί παρόμοια κάκωση.
Καταθέτει ότι την ώρα που τον χτυπούσαν του έλεγαν για τα λεφτά που έπρεπε να τους δώσει ο θείος του που αν και δεν τα ζήτησαν από τον ίδιο, ωστόσο ήθελαν με τον τρόπο αυτό να προειδοποιήσουν τον θείο του τι θα συνέβαινε αν δεν τους έδινε τα ποσά που ζητούσαν.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Πολυξένη Χατζηγιάννη.































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.