Ειδήσεις

Είναι θέμα χρόνου πλέον η λειτουργία στο Νοσοκομείο αιμοδυναμικού τμήματος

Θέμα χρόνου είναι να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό τμήμα στο νοσοκομείο Ρόδου, γεγονός που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες ανθρώπους που πάσχουν από καρδιολογικά νοσήματα.

Στη λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος αναφέρθηκε, με δηλώσεις του χθες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Προσδοκία του κ. Δ. Κρεμαστινού είναι να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό και το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα.
«Όταν θα λειτουργήσει και αυτό το τμήμα που θα ανακουφίσει επίσης μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, δεν θα υπάρχει λόγος να ασχολούμαι με τα κοινά στα Δωδεκάνησα», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

«Πρέπει να σας αναφέρω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί βρισκόμαστε στην τελική φάση μιας μεγάλης προσπάθειας. Είναι ιστορική στιγμή για τη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε από πόσα κύματα έχει περάσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως η λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο.

«Από τον επόμενο μήνα τα περισσότερα περιστατικά με εμφράγματα για να μην πω όλα θα αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο του νησιού μας. Σε ελάχιστη ώρα οι ασθενείς, θα μπορούν να μεταφέρονται στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα και θα είναι λιγότερες οι βλάβες που θα υφίστανται. Αυτό σημαίνει βελτίωση της διάρκειας και της ποιότητας ζωής», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία των Αθηνών και για να κάνουν μια απλή στεφανιογραφία.
«Δεν θα χρειάζεται πλέον οι ασθενείς να μεταβαίνουν στην Αθήνα ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όπου τα οικονομικά όλων είναι σε κακή κατάσταση. Πολλοί θα αναφέρουν πως ήταν θέμα χρημάτων η δημιουργία της συγκεκριμένης δομής. Το πιο σημαντικό θέμα ήταν να συσταθεί η ιατρική ομάδα που θα ασχολείται με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως η ιατρική ομάδα βρίσκεται για εκπαίδευση στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Θα πρέπει να υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτές που προσφέρουν τα νοσοκομεία στην Αθήνα. Εκπαιδεύονται και οι νοσηλεύτριες. Μετέχει και ένας γιατρός που εκπαιδεύτηκε για το θέμα αυτό στη Γερμανία. Στη Ρόδο θα έρθει και ο διευθυντής του Αιμοδυναμικού Τμήματος του νοσοκομείου “Αττικόν” για να αρχίσει η λειτουργία της δομής στη Ρόδο. Τα αναφέρω όλα αυτά με γνώση του τι τραβήξουμε για να πάρει σάρκα και οστά το αιμοδυναμικό», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως είναι κατά των πανηγύρεων και των χειροκροτημάτων.

«Ανακοίνωσα απλά την έναρξη της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος. Όλα τα άλλα έχουν σκοπιμότητες πολιτικές. Δεν θέλω να ανακατεύω την πολιτική με την επιστήμη», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των εμφραγμάτων, που καλείται να αντιμετωπίσει ετησίως το νοσοκομείο Ρόδου, ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Προκύπτουν 300 με 400 εμφράγματα το χρόνο. Φανταστείτε τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής στον τουρισμό. Οι ξένοι επισκέπτες θα είναι σίγουροι πως θα έχουν τη φροντίδα που πρέπει».

Ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε πως οι ασθενείς που είχαν υποστεί έμφραγμα δε μεταφέρονταν άμεσα στην Αθήνα αλλά μετά τις προσπάθειες των γιατρών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Αυτό όμως γίνονταν αιτία να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην αποφευχθεί η νόσος.
«Και αυτό όμως είχε επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών γιατί απλά γίνονταν ίαση και επισκευή της καρδιάς. Τώρα οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε 20 λεπτά στο νοσοκομείο και δεν θα έχουν δυσμενείς εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός και πρόσθεσε πως η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος θα έχει ως στόχο την πρόληψη των εμφραγμάτων και των συνεπειών που έχουν στην υγεία των ασθενών.

«Θα γίνεται και αγγειοπλαστική επέμβαση με στέντ. Αυτό είναι σταθμός στη λειτουργία του νοσοκομείου του νησιού μας. Αν καταφέρουμε να λειτουργήσουμε και το αντικαρκινικό τμήμα θα είναι το τέλος της ενασχόλησής μου με τα κοινά στα Δωδεκάνησα. Αυτό το έχω αναφέρει εδώ και καιρό. Όσοι ενδιαφέρονται να φύγω ας κινηθούν μαζί μου γρήγορα για να λειτουργήσει το τμήμα», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.
Σε ερώτηση για το έργο κατασκευής του δημοτικού σχολείου Αρχαγγέλου ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου να γίνει η δημοπρασία.
Ο κ. Κρεμαστινός είχε χθες συνάντηση με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και συζήτησαν για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη λειτουργία της ΔΕΥΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κρεμαστινός θα υποβάλει ερώτημα για το θέμα στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να συνεχίσουν να απασχολούνται στη ΔΕΥΑΡ οι 57 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑΙ.
Σε ερώτηση για το ακίνητο της Ροδιακής Έπαυλης ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε:
«Ό,τι μπορώ να κάνω θα το πράξω για το συγκεκριμένο ακίνητο. Δε νομίζω να υπάρχει παράπονο για τον τρόπο με το οποίο διευθετήθηκε το θέμα της ΚΑΙΡ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου